islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KİME OY VERECEĞİZ?

KİME OY VERECEĞİZ?
8 Mayıs 2023 11:30
A+
A-

Türk milleti 14 Mayıs günü bir karar verecek…

Hem de çok büyük bir karar…

İha’lar, Siha’lar, Kızıl Elmalara mı, yoksa Terörist başı Apo’nun heykelini dikeceğiz diyenlere mi oy vereceğine karar verecek güzel ülkemin güzel insanları…

Aslında 14 Mayıs seçimlerini bir referandum olarak görsek yanlış yapmış da olmayız kanaatindeyim…

Çünkü güzel ülkemizin güzel insanları;

Savunma sanayiinde atılan adımlara mı, yoksa güzel ülkemizi Irak ve Suriye gibi eyaletlere ayırarak parçalayacak olanlara mı oy verecek?

“Irak, Suriye, Libya bizim gönül coğrafyamızı oluşturmaktadır, oralar ile bizim tarihten gelen kardeşliğimiz vardır.” diyenlere mi, yoksa “ne işimiz var bizim Libya’da, ne işimiz var bizim Suriye’de” diyenlere mi oy verecek?

Karadeniz’de gaz, Gabar’da petrol bularak halkımızın hizmetine sunanlara mı oy verecek, yoksa İngiltere’den para bulup getireceğim diyerek ülkeyi borçlandıranlara mı oy verecek?

Yeni yüzyıl “Türk yüzyılı” olacak diyenlere mi oy verecek, domates soğan hesabıyla milleti kandırmaya çalışanlara mı oy verecek?

Başörtüsünü serbest bırakanlara mı oy verecek, yoksa başörtüsüne bir buçuk metrelik bez parçası diyenlere mi oy verecek?

15 Temmuz darbe girişimi karşısında dimdik ayakta duranlara mı oy verecek, yoksa tankların arasından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınarak çayını kahvesini içip halkın seçtiği Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeciler tarafından infazını bekleyenlere mi oy verecek?

15 Temmuz akşamı, vatanı ve milleti için canını feda etmiş 251 insanımızın hatırasına mı oy verecek, yoksa 15 Temmuz’a tiyatro diyenlere mi oy verecek?

Yaptığı uçaklar, denizaltılar, tanklar ve savunma sanayiinde yaptığı mega projeler ile ümmetin umudu olana mı oyunu verecek, yoksa Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağım, Kur’an Kurslarını kapatacağım, ezanı camilerin içinde okutacağım diyenlere mi oy verecek?

Kılıç hakkı olan, dünyanın incisi İstanbul’umuza farklı bir anlam ve güzellik katan  Ayasofya’yı aslına yani camiye döndürerek hasreti bitirenlere mi oy verecek, yoksa zulüm 1453’te başladı… Ayasofya’yı tekrar müze yapacağız diyenlere mi oy verecek?

Bunun referandumunu yapacak ve oylayacak…

Sandıktan, güzel ülkemizin güzel insanlarının selamet ve mutluluğu için hakkında hayırlı olan sonucun çıkması dileğiyle….

GÜNÜMÜZDE DE KUYRUKLAR VAR AMA…

Avrupa doğalgazı 1970’li yıllarda kullanmaya başladı. Eskiler bilir, o dönemlerde ise Türkiye’de tüp kuyrukları, çay, margarin, sigara kuyrukları uzadıkça uzardı.

Günümüz Türkiye’sin de şimdi de var kuyruk. Hem de kilometrelerce… İnsanlar TCG Anadolu gemisinde sergilenen ve savunma sanayiinde ki dünyanın parmak ısırdığı gelişmeleri görebilmek için uzunca hem de pek uzunca kuyruklar oluşturuyor.

“Eskiden daha iyiydi” cümlesiyle “Dün dündür, bugün bugündür” siyasi anlayışını özleyenlere, küçük bir hatırlatma yapmak istedim.

14 Mayıs günü, karar milletimizindir.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

Şaban DOĞAN

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.