islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2550
EURO
34,7007
ALTIN
2.401,70
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kimliği belirsiz bir hastalık Hindistan’da hastaneye kaldırılan yüzlerce kişiyi öldürdü

Kimliği belirsiz bir hastalık Hindistan’da hastaneye kaldırılan yüzlerce kişiyi öldürdü

Mirat Haber Ajansı

Güney Hindistan’da bir kişi öldü ve 400’den fazla kişi, nöbet ve mide bulantısı sonrasında birçok kişinin bilinçsiz kalmasına neden olan tanımlanamayan bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sağlık departmanı yetkililerine göre hastalık Cumartesi akşamı Andhra Pradesh eyaletinde el dokuması ürünleriyle ünlü antik kent Eluru’da tespit edildi. Doktorlar, o zamandan beri hastaların mide bulantısı ve anksiyeteden bilinç kaybına kadar değişen semptomlar yaşadığını söylüyor. Andhra Pradesh’teki hükümet ve tıbbi yetkililer, hafta sonu 200’den fazla kişinin taburcu edildiğini ve testlerin COVID-19 olmadığını söyledi. Başka serolojik testler de sürüyor.

Ayrı bir gelişmede, Hindistan federal sağlık bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 300’den fazla çocuğa bulaştığını söylediği salgını araştırmak için üç tıp uzmanından oluşan bir ekip göndereceğini söyledi. Çocukların baş dönmesi, bayılma, baş ağrısı ve kusmadan muzdarip olduğu bildirilen bakanlık, kapıdan kapıya bir anketin de sürdüğünü ekledi. Epilepsi ve mide bulantısına benzer semptomlarla hastaneye kaldırılan 45 yaşındaki bir erkek, Pazar akşamı hayatını kaybetti. Şimdiye kadar, etkilenen bölgelerden alınan su numuneleri herhangi bir kirlenme belirtisi göstermedi ve baş bakanın ofisi, belediye su kaynağına bağlı olmayan kişilerin de hastalandığını söyledi. Andhra Pradesh, 800.000’den fazla tespit edilen vaka ile COVID-19 tarafından en çok etkilenen eyaletler arasında yer alıyor. Hindistan’ın geri kalanı gibi eyaletteki sağlık sistemi koronavirüs tarafından tahrib edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.