islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kırgızistan: Bay Yolsuzluk Gözaltında

Kırgızistan: Bay Yolsuzluk Gözaltında

Mirat Haber Ajansı

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi (UKMK) 20 Ekim’de Rahimbek Matrahimov’u tutukladığını duyurdu, Matrahimov, büyük bir yolsuzluk planına karışan ancak uzun süredir dokunulmaz olarak görülen, Devlet Gümrük Hizmetleri’nin etkili bir eski başkan yardımcısı. Birkaç saat sonra ev hapsine alındı. Matraimov şimdiye kadar, konumunu gizli işlemlerde yüz milyonlarca dolar ile bağlantılı olarak kendisini ve ailesini zenginleştirmek için kullandığı iddiaları nedeniyle adli incelemeden kaçınmıştı. Kırgızistan’ın bağımsız medyası, Matraimov’un yıllarca bir kaçakçılık imparatorluğuna olanak sağladığını ve bundan büyük ölçüde kazanç sağladığını iddia ediyor.

UKMK başkanı Kamçıbek Taşiyev, görevlendirilmesinden sonraki günler içinde, Gümrük İdaresi içindeki iddia edilen yolsuzluk ağıyla bağlantılı olarak 40 kadar kişinin arandığını duyurdu. UKMK açıklamasında, Matrahimov ve Gümrük Hizmetleri’ndeki diğer üst düzey yetkililer tarafından kurulan yolsuzluk ağına yönelik bir soruşturma sırasında Matrahimov’un 2016 yılından bu yana faaliyete geçtiği belirtildi. Soros ve FETÖ destekli bu ayki darbeden sonra başbakan olan Caferov’un önceki döenmdeki iktidarına destek verenlerden biri olarak görülüyor. Caferov, hükümetin başına geçmesi için 4 Ekim protestolarında hapishaneden serbest bırakılmıştı. Ancak Küreselciler milliyetçi kanattan Caferov’u birinci tercih olarak görmedikleri bildiriliyor. Matrahimov aileside genellikle Caferov’u destekleyenlerden biri olarak adlandırılmakta. Küçük Kırgızistan’ın dengeleri her zamanki gibi bir yandan Küreselci Soros ve FETÖ, ABD, diğer yandan Rusya ve Çin arasında hassas noktada.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.