islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
ALTIN
2.415,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Kırım’da Bitmeyen Rus Zulmü

Kırım’da Bitmeyen Rus Zulmü
21 Ocak 2022 12:54
A+
A-

Rusya Federasyonu Rostov-na-Donu şehrinde Rus savcı, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak maksadıyla kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yasa dışı alıkonulan siyasi tutsak Zekirya Muratov için talep ettiği cezayı açıkladı.

Rusya’nın Rostov-na-Donu şehrindeki Güney Askeri Bölge Mahkemesinde, dün, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak için kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yasa dışı alıkonulan Zekirya Muratov’un davası görüldü. Duruşmada Rus savcı, mahkemenin 65 yaşında olan Kırım Tatar siyasi tutsağı Zekirya Muratov’un 12 sene hapis cezasına mahkum edilmesini istedi. 65 yaşında olan Kırım Tatar siyasi tutsak Zekirya Muratov kalp ve yüksek tansiyon hastası.

TOPLU BASKINLARDA 7 KİŞİ ALIKONULDU

Bilindiği gibi, işgalci güçler 7 Temmuz 2020’de sabah erken saatlerde bir dizi eve baskın yapmıştı. Baskınlar sonrası 7 kişi alıkonulmuştu. Ertesi gün işgalci mahkeme görme engelli Aleksandr Sizikov için ev hapsi ve 6 Kırım Tatarı Alim Sufyanov, Seyran Hayretdinov, Zekeriya Muratov, İsmet İbragimov, Vadim Bektimirov ve Emil Ziyadinov için tutukluluk kararı vermişti. İşgalciler Kırım Tatarlarını Rusya Ceza Kanununun 205.5. maddesinin 1. ve 2. fıkrası uyarınca Rusya tarafından terör örgütü olarak kabul edilen bir örgütü organize etmekle ve örgütün faaliyetlerine iştirak etmekle suçlamıştı.

Akmescit’teki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi, 26 Kasım 2020’de duruşma yapılmış, işgalcilerin yasa dışı olarak alıkoydukları Kırım Tatarları; İsmet İbragimov, Vadim Bektemirov, Alim Sufyanov, Seyran Hayredinov ve Zekirya Muratov’un tutukluluk sürelerini uzatma kararı almıştı. İsmet İbragimov, Vadim Bektemirov, Alim Sufyanov, Seyran Hayredinov’un tutukluluk süreleri 2 Mart 2021 tarihine kadar uzatılırken, Zekirya Muratov’un tutukluluk süresi 17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.