islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4930
EURO
34,5426
ALTIN
2.497,80
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Kışın Gelmesiyle Cildimiz Kurur. Peki Cildimizin Kurumaması İçin Neler Yapmalıyız?

Kışın Gelmesiyle Cildimiz Kurur. Peki Cildimizin Kurumaması İçin Neler Yapmalıyız?
7 Aralık 2022 14:30
A+
A-

Mevsim değişiklikleri, olumsuz hava şartları ya da düzensiz beslenme sonucunda tıpkı vücudumuz gibi cildimiz de bazı değişimler gösterebilir. Cildin aşırı nem kaybetmesi sonucu oluşan kuruluk problemi, başlangıçta çok önemli gibi görülmese de doğru tedavi uygulanmadığı sürece cildin zamanla tahriş olmasına neden olur.

Cilt kuruluğu kış mevsiminin özellikle yoğun görüldüğü bir dönemdir. Soğuk hava ve rüzgarın etkisiyle ciltte kuruluk meydana gelir. Cilt kuruluğunun belirtileri ilk zamanlarda hafif olurken ilerleyen zamanlarda belirtiler artış göstermektedir.

CİLT NEDEN KURUR
Hava Şartları
Isınma Şekli
Sabun Ve Deterjanlar
Sıvı Eksikliği

CİLT KURULUĞU BELİRTİLERİ NELERDİR?
Özellikle duş aldıktan, banyodan veya yüzdükten sonrasında ciltte gerginlik hissi
Sert görünen cilt
Kaşıntı
Hafif ya da şiddetli pullanma, soyulma
İnce çizgiler veya çatlaklar
Kırmızılık
Kanayabilecek derin çatlaklar

CİLT KURULUĞU NASIL ÖNLENİR
Cilt kuruluğunun ciddi bir sağlık problemi olmaması sebebiyle, herhangi bir tedaviye gerek kalmadan alınacak birkaç basit önlem ile önüne geçilmesi mümkündür. Burada önemli olan cildin nem seviyesini arttıracak yöntemlere başvurmaktır. Bol su içmek, cilt kuruluğu için krem kullanmak, cilt kuruluğu için maske kullanmak ve cildin kimyasal maddelere maruz kalmasını engellemek gibi uygulamalar cildin nem seviyesini arttırmaya yardımcı olur.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.