islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Korona altında kalan Endonezya’da Zoom aracılığıyla infaz siparişi

Endonezya, korona virüs salgını sırasında Zoom ve diğer video uygulamaları nedeniyle birkaç mahkumu idam mangasıyla karşı karşıya olanlara karşı insanlık dışı bir hakaret olarak nitelendirdiği için idam cezasına çarptırdı.

Korona altında kalan Endonezya’da Zoom  aracılığıyla infaz siparişi

Endonezya, korona virüs salgını sırasında Zoom ve diğer video uygulamaları nedeniyle birkaç mahkumu idam mangasıyla karşı karşıya olanlara karşı insanlık dışı bir hakaret olarak nitelendirdiği için idam cezasına çarptırdı.

Mirat Haber Ajansı

Endonezya, korona virüs salgını sırasında Zoom ve diğer video uygulamaları nedeniyle birkaç mahkumu idam mangasıyla karşı karşıya olanlara karşı insanlık dışı bir hakaret olarak nitelendirdiği için idam cezasına çarptırdı. Güneydoğu Asya ülkesi, COVID-19 kısıtlamalarının ölüm cezasını taşıyabilecek cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı davaları da dahil olmak üzere çoğu yüz yüze davayı durdurması nedeniyle sanal mahkeme duruşmalarına döndü. Uluslararası Af Örgütü’ne göre, geçen yılın başından bu yana, Endonezya’da yaklaşık 100 mahkum yalnızca televizyonda görebilecekleri yargıçlar tarafından ölüme mahkum edildi.

Müslümanların çoğunlukta olduğu ulus, dünyanın en sert uyuşturucu yasalarından bazılarına sahip ve Avustralya’daki Bali Nine eroin çetesinin beyni de dahil olmak üzere hem Endonezyalı hem de yabancı kaçakçılar idam edildi. Bu ay, aralarında üç İranlı ve bir Pakistanlının da bulunduğu bir kaçakçılık çetesinin 13 üyesi, 400 kg metamfetamini Endonezya’ya kaçırmaktan vurulacaklarını video aracılığıyla öğrendi. Jakarta mahkemesi, Endonezya’nın terörle mücadele ekibinin beş üyesinin öldürüldüğü 2018 hapishane isyanındaki rolleri nedeniyle bir video uygulaması kullanarak altı savaşçıyı ölüm cezasına çarptırdı.

Endonezya, geçtiğimiz yıl küresel olarak infaz ve idam cezalarının düşmesine rağmen sanal duruşmalara baskı yaptı ve COVID-19 birçok ceza yargılamasını aksattı. Af Örgütü, sanal duruşmaların sanıkların Endonezya da dahil olmak üzere internet bağlantısı zayıf olan ülkelerde bazen kesintiye uğrayan davalara tam olarak katılamamasına neden olduğunu belirtti. Avukatlar ayrıca virüs kısıtlamaları nedeniyle müvekkillerine danışamamaktan şikayetçi oldu. Ve sanıkların ailelerinin normalde halka açık olan duruşmalara erişimi bazen engellendi. Avukatlara göre, ölüm cezası cezaları Endonezya’da genellikle uzun hapis cezalarına çevriliyor ve yüz yüze yapılan bir yargılama daha az ağır bir karar getirmiş olabilir. Ülkenin yargı komisyonu, üst mahkemeden yüz yüze duruşmalara dönmeyi düşünmesini istediğini ifade etti. idam cezası içeren davalar da dahil olmak üzere ciddi suçlar için. Endonezya’da, aralarında birçok yabancının da bulunduğu yaklaşık 500 kişi infaz edilmeyi bekliyor. Burada, mahkum tutuklular bir orman temizliğine götürülüyor, bir kazığa bağlanıp kurşuna diziliyor.

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.