Korona Basra Körfezi Krallıklarında Şimdilik Yavaş

Mirat Haber Ajansı

Çin’den sonra dünyada Korona virüsü kaynaklı vakaların ilk yayıldığı bölgeler arasında olan zengin Basra Körfezi krallıkları ve emirliklerinde salgında sayılar artsa da bunun Avrupa ve Amerika’dakinden, hatta Türkiye’dekinin çok daha altında olması bölgede bir ölçüde umut oluşturdu.

Pazar günü itibariyle vaka sayılarına bakıldığında 2179 pozitifle Suudi Arabistan, 1505 ile Birleşik Arap Emirlikleri, 1075’le Katar, 688 ile Bahreyn, 479 ile Kuveyt ve 277 ile Umman yer almakta. Yaklaşık iki aya yakın süredir bu ülkelerde devam eden Korona salgınının nispeten çok düşük oranlarda seyretmesi farklı yorumlara neden olmakta.

Birinci olarak özellikle yaygın bir mimariye sahip ve dağıtık yaşayan bölgenin zengin yerlilerinin evde kalma konusunda deneyimli olmaları ve kolayca uyum sağlayabilmeleri, yerel halkın hemen hemen hiç toplu taşıma kullanmaması gösterilmekte. İkinci olarak emirliklerin halk üzerinde mutlak gücü sonucu sert önlemlerin halk tarafından benimsenmesi gösterilmekte. Üçüncü bir konu olarak sayıların ülkede yaşayan ancak inşaatlar gibi yerlerde bedensel iş yapan yabancı genç işçilerin vakalarının bu sayılara dahil olmayabileceği, bunlar katıldığında yüksek rakamlar çıkabileceği iddia edilmekte.

Körfezin Kuzeyinde yer alan Irak’taki sayı 820 olarak nitelenmesine rağmen bunun test eksikliğinden kaynaklanabileceği belirtilmekte. İran’daki resmi rakamsa 55.743 ve hızlı artış devam etmekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER

Ali Rıza Demircan hocamız, bu hafta ki Gönülden Dile dökülenler programımızda " Yönetimde adalet nasıl…

29 dakika ago
  • Gündem

AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 17 Mayıs 2024 tarihli ve "Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız" konulu…

29 dakika ago
  • Makale

KORKU İLE UMUT ARASINDA

Korkularım var dostum. Uykularımı kaçıran korkular bunlar. Zaman zaman birçoğu ile birlikte yaşamaya alıştığımı düşünsen…

29 dakika ago
  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

17 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

17 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

18 saat ago