islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Korona Hapishane Mahkûmlarına ‘Ölüm Cezası’

Korona Hapishane Mahkûmlarına ‘Ölüm Cezası’
29 Nisan 2020 11:32
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kronik aşırı kalabalık ve yetersiz fonlamanın, dünya çapında cezaevlerini koronavirüs etkisine açık bıraktığına yönelik ceza adaleti uzmanlarından uyarılar gelmekte. Penal Reform International adlı uluslararası hukuk ve mahkum hakları sivil toplum örgütü tarafından yayınlanan ve 102 ülkede %110’dan fazla hapishane doluluk seviyesine sahip olunduğunu belirten raporda, 11 milyonluk küresel hapishane nüfusunun zorlukları gündeme getirildi.

Kötü havalandırma ve sanitasyonun muhtemelen virüsün yayılma hızını arttırdığı aşırı kalabalık ortamlarda sosyal mesafe ve kişisel enfeksiyon denetimi neredeyse imkansızdır. Uzmanlar, küresel olarak cezaevi sistemlerinin koronavirüs pandemisinden önce de krizde olduğunu söylüyorlar. Şimdiyse tüm dünyadaki hapishaneler, aşırı kalabalık, temel sağlık hizmetlerinin eksikliği, temiz su ve insanlık dışı yaşam koşulları nedeniyle bu virüs tarafından yok edilecek şekilde ayarlanan saatli bombaya dönüştüler. Covid-19 virüsünden ölümler Çin, İran, Kenya, Hindistan, Belçika, İspanya ve İngiltere dâhil olmak üzere birçok ülke hapishanesinde görüldü. Pandeminin Covid-19’un tam gücünün henüz hissedilmediği Sahra altı Afrika’daki hapishaneler üzerindeki etkisi hakkında ciddi endişeler var.

İnsan haklarından sorumlu BM Genel sekreter yardımcısı Ilze Brands Kehris, devletleri virüse karşı savunmasız olan veya düşük riskli suçlu olanları serbest bırakmak da dahil olmak üzere hapishane nüfuslarını azaltmaya çağırdı. Salgın geçiren bazı ülkelerde önlemler alınmıştı. Fransa’da mahkemelerden kısa süreli hapis cezalarını ertelemeleri istenirken, İran ve Kenya gibi ülkelerde erken tahliye seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.