islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Koronavirüsle Mücadelede Avrupa’dan Çok İyiyiz

Koronavirüsle Mücadelede Avrupa’dan Çok İyiyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama ile Türkiye’nin Covid-19 ile mücadele konusunda Avrupa’nın çok ilerisinde olduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki aşı kampanyasının yanısıra, alternatif tedavi ve bitkisel yöntemlere ağırlık verilmesinden dolayı bu konuda elde edilen başarıda büyük etken olduğunu belirtiliyor.

Özellikle Kefir, Tarçın karabiber, ıhlamur çiçeği, zencefil gibi bitkiler solunum yollarını koruma ve güçlendirme konusunda büyük destek sağlamasından dolayı koronavirüs vakalarının ağır söyrine engel oluyor.

Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavurüs tablosu, Avrupa ile kıyaslandığında oldukça iç rahatlatıcı bir pozisyonda olduğumuzu gösteriyor.  9 Aralık koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Bugün 24 saat itibarıyla yapılan 350 bin 522 testten , 19 bin 696 kişi pozitif olduğu çıktı. Son 24 saatte 195 can kaybı yaşandı. İyileşen hasta sayısı ise 27 bin 263 oldu.

Sağlık Bakanı Koca, bu sosyal medya hesabından yaptığı açğıklama ile son tabloyu da vatandaşlara sundu. Gözlemlenen tabloda son veriler şöyle:
Salgın son 6 haftada benzer günlük vaka sayılarıyla seyretti. Avrupa’da görülen ani artışlar ülkemizde görülmedi. Bu olumlu durumu sürdürmek ve kayıplarımızı azaltmak için eksik aşıları tamamlamalı tedbirden taviz vermemeliyiz.

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.