EDİTÖRDEN

Kosova: Cumhurbaşkanı AYM Onayından Memnun

Mirat Haber Ajansı

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Başbakan Albin Kurti’nin yerine yeni bir başbakan atama kararını onaylama kararının Anayasa Mahkemesince onaylanmasını memnuniyetle karşıladı. Taçi, attığı her adımın Kosova anayasasına uygun olduğuna ikna olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı, 28 Mayıs’ta sosyal medyada yaptığı açıklamada, Kosova’nın birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle yeni bir hükümet kurmak için zaman kaybetmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Kurti kararı haksız ve kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Yeni hükümet kurmak isteyen Kosova Demokratik Birliği (LDK) parti başkanı İsa Mustafa da mahkemenin kararının devletin ve adaletin Kosova’da çalıştığını kanıtladığını söyledi. Bakan, yeni hükümetin parlamentoda oylanmasının hemen  yapılabileceğini söyledi. ABD’nin Sırbistan özel temsilcisi ve Kosova barış müzakereleri sözcüsü Richard Grenell tüm partileri mahkemenin kararına saygı duymaya çağırdı. Ancak yine de bu kararın, erken genel seçim çağrısında bulunan solcu-ulusalcı Vetevendosje (Kendi Kaderini Tayin) partisini destekleyenlerce düzenlenecek kitlesel sokak protestolarını tetiklemesi bekleniyor.

Kosova Balkanlarda Yugoslavya’dan ayrılan, çoğu Müslüman iki milyon Arnavutun oluşturduğu bir ülke. Ülkenin Prizren şehrinde de çok sayıda Türkçe konuşan Kosova vatandaşı yaşıyor.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

20 dakika ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

1 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

2 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

3 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

5 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

5 saat ago