islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
ALTIN
2.502,27
BIST
9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kredi Kartlarında Temazsız Ödemelerle İlgili Yeni Karar

Kredi Kartlarında Temazsız Ödemelerle İlgili Yeni Karar
22 Ocak 2022 15:51
A+
A-

Kredi kullanan milyonlarca kişinin ilgisini çekecek bir değişiklik yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı ile temassız ödeme limitlerinde değişiklik yaptı. Alınan karar ile birlikte 1 Şubat’tan sonra temassız ödeme limiti, 350 liradan 500 liraya yükseldi.

Son dakika haberine göre milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgisini çekecek bir karar alındı. Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl 350 Türk lirasına yükseltilen temassız ödeme limitinde bir kez daha yükseltilerek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun aldığı karara göre 1 Şubat’tan sonra işlem limiti 500 lira olarak değiştirilecek. İşte haberinin detayları…

BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalararası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de yayılımının önlenmesi amacıyla bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alındığı belirtti.

500 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Önceden 250 Türk lirasına çıkarılan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021’de 350 Türk lirası olarak güncellendiği aktarılan yazıda, salgın vakalarının devam ettiği bu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği  ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.