Kudüs Anadır

Esra Şahin

Eğer direnişe bedenimle katılamazsam kalemim ve mürekkebim her daim hazır diyen o şanlı mücahidi hatırla ve hiç unutma; kelam mucizedir. Okumak ve yazmak bir şey yapmaktan çok daha fazlasıdır. Bir çok şey yapmaktır. Kelimeler eğer gerçekten yürekten dökülüyorsa kağıda bazen bir kurşundan çok daha hızlı ulaşır hedefe. Kelimelerimizi kaybetmemişiz. Satır satır yazan o kaleme hasretlik çekmek ne demek bilmiyoruz bizler, Allah o kitaba da, satır satır yazan kaleme de gurbetlik çektirmesin.

O kitap ki neyi emrediyorsa amenna, neyden men ediyorsa saddakna. O kitap ki her harfi mübarek her kelimesi müşerref. İçinde yazan bir ayet ki mukaddes mi mukaddes:

سُبْحَانَ الَّـذ۪ٓي اَسْرٰى بِعَبْدِه۪ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اِلَى الْمَسْجِدِ الْاَقْصَا الَّذ۪ي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ اٰيَاتِنَاۜ اِنَّهُ هُوَ السَّم۪يعُ الْبَص۪يرُ

“ Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.”

Ayette sensin, işaret edilen de Ey Aksâ, berekette sende, bereketin merkezi de… Sevda da sensin, kavga da senin için. Senin selametin inşirahın müjdesi tüm insanlığa. Senin selametin insanlığın selameti evvela. Seninle bir barışsa ümmet unutacak tüm küslükleri ve kucaklaşıp barışacak birbiriyle.

Kudüs anadır, diyen şairi hatırlayacağız o gün. Evlatlarını dizinin dibine oturtmuş ve onları kocaman kucaklayan annelerimiz misali… Gülüşen çocukları, bahçende uçurtmalarını arşa uçuran gençleri göreceğiz. Farklı diller, farklı ülkeler, bambaşka hayatlara sahip ama aynı hayale sevdalanmış bir dolu insanı göreceğiz, karşımızda Kubbetü`s Sahra olacak, dilimizde “Müminler ancak kardeştirler.” sözü. Birlikte sileceğiz zulmün gözyaşını.

Kudüs anadır ve o ana bugün hastadır. Bir anne tüm çocuklarını bir arada görmeden asla iyileşemez. Şimdi Ey Kudüs’ün çocukları, anneniz iyileşmek için sizi bekliyor. İçinde Kudüs olmayan her Müslüman gönül bu tedaviyi geciktiriyor.

Sevelim Kudüs`ü ve sevdirelim herkese. Dünya kimseye kalmaz ama Kudüs sevgisi bize sonsuza açılan ve bâki olanın kapılarını açar. Ya Fettah ya Allah aç gönül kapılarımızı Kudüs’e ve o gönüller açsınlar Kudüs`ün kapılarını özgürlüğe…

Recent Posts

  • Gündem

SADULLAH AYDIN: ÖLÜMÜ UNUTAN GENÇLİK DİNİ DEĞERLERDEN UZAKLAŞTI

Yazar Sadullah Aydın’ın Rağbet Yayınları arasında çıkan son romanı “Prens ve Ölüm” kitabı hakkında konuştuk.…

37 dakika ago
  • Makale

KURANI KERİMDE TERÖR’ÜN TANIMI

Sosyologlar, düşünürler, devletler ve devletin istihbarat birimleri terör kelimesinin bir çok tanımı yapmıştır. Ancak Kuranda…

1 saat ago
  • Makale

Siyasal Travmalar ve Sorgulama

Çözüm arayışları için, toplumların çöküşünde birçok şeyin eş zamanlı sorgulanması gerekirken, biz önceliğin eğitim olduğunu…

2 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR II

İsraf Nedir? Sevgili kardeşlerim; bu ön bilgileri sunduktan sonra israf nedir sorusunu yöneltelim ve cevabını…

2 saat ago
  • Makale

HAYIZLI İKEN NAMAZ KILINAMAYACAĞININ KUR’AN’DAKİ DELİLLERİ (1)

HAYIZLI İKEN NAMAZ KILINAMAYACAĞININ KUR'AN'DAKİ DELİLLERİ (1) "Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: “O…

2 saat ago
  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

21 saat ago