islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5184
EURO
34,7312
ALTIN
2.486,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kudüs Anadır

Kudüs anadır ve o ana bugün hastadır. Bir anne tüm çocuklarını bir arada görmeden asla iyileşemez. Şimdi Ey Kudüs’ün çocukları, anneniz iyileşmek için sizi bekliyor.

Kudüs Anadır
14 Haziran 2021 09:36
A+
A-

Esra Şahin

Eğer direnişe bedenimle katılamazsam kalemim ve mürekkebim her daim hazır diyen o şanlı mücahidi hatırla ve hiç unutma; kelam mucizedir. Okumak ve yazmak bir şey yapmaktan çok daha fazlasıdır. Bir çok şey yapmaktır. Kelimeler eğer gerçekten yürekten dökülüyorsa kağıda bazen bir kurşundan çok daha hızlı ulaşır hedefe. Kelimelerimizi kaybetmemişiz. Satır satır yazan o kaleme hasretlik çekmek ne demek bilmiyoruz bizler, Allah o kitaba da, satır satır yazan kaleme de gurbetlik çektirmesin.

O kitap ki neyi emrediyorsa amenna, neyden men ediyorsa saddakna. O kitap ki her harfi mübarek her kelimesi müşerref. İçinde yazan bir ayet ki mukaddes mi mukaddes:

سُبْحَانَ الَّـذ۪ٓي اَسْرٰى بِعَبْدِه۪ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اِلَى الْمَسْجِدِ الْاَقْصَا الَّذ۪ي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ اٰيَاتِنَاۜ اِنَّهُ هُوَ السَّم۪يعُ الْبَص۪يرُ

“ Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.”

Ayette sensin, işaret edilen de Ey Aksâ, berekette sende, bereketin merkezi de… Sevda da sensin, kavga da senin için. Senin selametin inşirahın müjdesi tüm insanlığa. Senin selametin insanlığın selameti evvela. Seninle bir barışsa ümmet unutacak tüm küslükleri ve kucaklaşıp barışacak birbiriyle.

Kudüs anadır, diyen şairi hatırlayacağız o gün. Evlatlarını dizinin dibine oturtmuş ve onları kocaman kucaklayan annelerimiz misali… Gülüşen çocukları, bahçende uçurtmalarını arşa uçuran gençleri göreceğiz. Farklı diller, farklı ülkeler, bambaşka hayatlara sahip ama aynı hayale sevdalanmış bir dolu insanı göreceğiz, karşımızda Kubbetü`s Sahra olacak, dilimizde “Müminler ancak kardeştirler.” sözü. Birlikte sileceğiz zulmün gözyaşını.

Kudüs anadır ve o ana bugün hastadır. Bir anne tüm çocuklarını bir arada görmeden asla iyileşemez. Şimdi Ey Kudüs’ün çocukları, anneniz iyileşmek için sizi bekliyor. İçinde Kudüs olmayan her Müslüman gönül bu tedaviyi geciktiriyor.

Sevelim Kudüs`ü ve sevdirelim herkese. Dünya kimseye kalmaz ama Kudüs sevgisi bize sonsuza açılan ve bâki olanın kapılarını açar. Ya Fettah ya Allah aç gönül kapılarımızı Kudüs’e ve o gönüller açsınlar Kudüs`ün kapılarını özgürlüğe…

ETİKETLER: Mescid-i Aksa
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.