islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5679
EURO
35,0040
ALTIN
2.429,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

KUDÜS ESİRLERİNİN AİLELERİNE SÜRGÜN

KUDÜS ESİRLERİNİN AİLELERİNE SÜRGÜN
31 Ocak 2023 12:07
A+
A-

Filistin topraklarında işgalci konumda olan İsrail, terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. İsrail parlamentosu Knesset, “1948 Bölgesi ve Kudüs esirlerinin ailelerine ait kimlik ve ikamet haklarının alınmasına ve mal varlıklarının el konmasına dair yasa tasarısını” onayladı.

İsrail Hayom gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberine  göre; İçişleri Bakanlığı, Siyonist hedeflerine yönelik eylemler gerçekleştirmekle itham edilen Filistinli esirlerin, Filistin Yönetimi’nden maaş almış olan aile efradından “İsrail” kimliğini ya da Kudüs’te ikamet hakkını alabilecek ve bütün mal varlığına el koyabilecek. O durumda bu ailenin 1948’de işgal edilmiş bölgede yaşaması engellenerek Gazze dâhil olmak üzere Filistin Yönetimi’ne bağlı bölgelere sürgün edilecek.

120 Sandalyeli Knesset Parlamentosunda 106 Kabul oyuyla ilk okuması yapılmış olan yasa, Filistinliler için ağır hükümler getiriyor.

HABER YORUM

İsrail, Filistinlilere yaptığı zulmü her geçen gün arttırarak devam ettiriyor. İşin en kötü tarafı ise bu zulümleri, bütün dünyanın gözünün içine baka baka yapıyor ve hiç kimseden de tepki ve kınama almıyor. Zira dünya üzerinde etkili olan Yahudi lobileri buna engel oluyorlar.

Ancak İsrail, ne yaparsa yapsın Filistin topraklarında işgalci konumda olduğu gerçeğini kapatamayacaktır ve örtemeyecektir. Gerçeklerin ve doğruların, bir gün gelip gün yüzüne çıkmak gibi güzel bir tarafı vardır.

Bizler bu noktada Kur’an-ı Kerim’in Yahudilere bakış açısına kısaca değinmek istiyoruz. Kur’an’a göre Yahudiler, tam bir tevhid akidesine sahip değillerdir. Bu durumu yüce rabbimiz ayeti kerimelerinde şöylece beyan buyuruyor:

“De ki: Ey Kitap ehli! Tevrât’ı, İncil’i ve Rabbinizden size indirileni (Kur’ân’ı) uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz. Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur’ân, onlardan çoğunun azgınlığını, kâfirliğini artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme.”

“Yahudiler: ‘Üzeyir Allah’ın oğludur dediler ve Nasrânîler: ‘Mesih Allah’ın oğludur’ dediler. Onların ağızlarıyla söylediği bu sözler, daha önce inkâr edenlerin sözlerine benziyor…”

MİRAT HABER olarak bizler, Filistinli kardeşlerimizi haklı davalarında dualarımız ile destekliyor, bu duaların fiili duaya dönüşeceği günü de sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

ETİKETLER: Manşet