Kun Mao Sema Oldu: 6 Bin Kilometre Öteden Gelin Geldi

Sivas’ta ikamet eden 30 yaşındaki Can Kıratik, 2015 yılında yüksek lisans eğitimi amacıyla gittiği Çin’de tanışıp arkadaşlık kurduğu 27 yaşındaki Kun Mao ile evlendi. Sivas’ta evlenen çiftin nikahı, tercüman eşliğinde kıyıldı. Müslüman olup ‘Sema’ adını alan Çinli gelin, “Türkiye’ye gelip burada yaşamak çok güzel.” diye konuştu.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu Can Kıratik, 2015 yılında yüksek lisans eğitimi amacıyla Çin’e gitti. Kıratik, burada eğitimini sürdürürken üniversitede Çinli Kun Mao ile tanıştı. 2 yıl boyunca Mao ile duygusal birliktelik yaşayan Kıratik, 2017’de Türkiye’ye dönüp askerliğini yaptıktan sonra durumu ailesine anlattı.

Türkiye’ye dönmeden evvel havalimanında kendisini uğurlayan Kun Mao’ya evleneceği sözü veren Kıratik, ailesinin de desteğiyle onunla evlenme kararı aldı.

Sivas’a gelen Kun Mao, Müslüman olarak ‘Sema’ adını aldı. Hazırlıklarını bitiren çift, Sivas Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen törenle dünyaevine girdi. Tercüman eşliğinde nikahları kıyılan Can Kıratik ile Kun Mao’nun mutluluklarına ailesi de eşlik etti.

YÜKSEK LİSANS İÇİN ÇİN’E GİTMİŞTİ

Heyecanlı olduğunu ifade eden Can Kıratik, “Ben yüksek lisans yapmak için Çin’e gitmiştim. Kun Mao ile orada, üniversitede tanıştık. Yüksek lisansımı bitirince ülkeme dönüp askerlik yapmam gerekiyordu. Havalimanında beni yolcu ederken ona bir söz vermiştim.

Bugün o sözümü tuttum. Çok mutluyuz. Başta herkes tuhaf karşıladı. Önceleri sıkıntılı olacağını düşündü herkes ama o buraya gelince, herkes tanıyınca çok güzel oldu. Hiçbir problem de yaşamadık. Çok heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

Çinli gelin Sema Kun Mao ise, “Biraz heyecanlıyım, biraz da mutluyum. Türkiye’ye gelip burada yaşamak çok güzel ama burasıyla Çin çok farklı, aynı değil. Can’ı seviyorum. Ben Türkiye’yi seviyorum” dedi.

Recent Posts

  • Gündem

İrlanda’da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor

İrlanda'da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor Dublin College Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor…

2 saat ago
  • Gündem

Başkan Biden’dan UCM Savcısına Eleştiri: “Bu Savcı”

Başkan Biden'dan UCM Savcısına Eleştiri: "Bu Savcı" Biden'ın Açıklamaları ve Tepkiler ABD Başkanı Joe Biden,…

3 saat ago
  • Gündem

TARİKATLAR DA DENETİMİ GEREKTİREN SİVİL ÖRGÜTLERDİR

Bilinen tarihçilerimizden Erhan Afyoncu’nun Sabah gazetesinde yayınladığı 19 Mayıs 2024 tarihli ve “Osmanlı’nın tarikatlarla ilgili…

4 saat ago
  • Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz’de Cenaze Töreni Düzenlendi

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz'de Görkemli Cenaze Töreni Düzenlendi Tebriz'deki Yas ve Anma Töreni Tebriz…

4 saat ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (III)

Bazen düşünüyorum da dünyada bizden başka kendi tarihine düşman başka bir millet var mıdır acaba?…

5 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan UCM’nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli

Hamas'tan UCM'nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrailli…

6 saat ago