islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“KURAN’DA CUMA VAR MI?” DİYEN ÇAĞDAŞ YOBAZLAR

“KURAN’DA CUMA VAR MI?” DİYEN ÇAĞDAŞ YOBAZLAR
21 Kasım 2022 09:57
A+
A-

Parasal gücüyle, insanların mensup olduğu dini duyguları dâhil her şeye hükmedebileceğini zanneden çağdaş yobazların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hem de ne yobazlık… Bilmediğini de bilmeyen ve terbiye sınırlarını da zorlayacak şekilde insanların dini duygularıyla alay eden ve kendince fetva uyduran çağdaş yobazların söylemleri, sizleri bilmiyorum ama artık bendenize “Yeter be… Bu nasıl bir yobazlık?” dedirtecek seviyeye geldi. Artık bu çağdaş yobazların yaptığı densizlikler, pordon dinsizlikler, sizi bilmiyorum ama benim ve benim gibi olaylara İslami pencereden bakan ve düşünen insanlar için artık kabak tadı verdi.

Tekirdağ’ın Ermene ilçesinde Mirat Haber dâhil birçok sitede haber olan, “Promar Tarım Tekstil Ürünleri” firmasının sahibi olan Çağdaş yobaz, 18 çalışanını büyük bir yobazlık örneği göstererek, Cuma namazına gittikleri için işten çıkarmış. Bu yobaz, bir de din hakkında ve Cuma namazı hakkında ileri geri konuşmaktan da geri durmamış.

Yazıklar olsun!

Bu konuda emin olun çok celalleniyorum… Bunu yapanlara da şunu söylemek istiyorum:

“Sen inanıp inanmamakta serbestsin. Cehenneme hatta taaa cehennemin dibine gitme özgürlüğün var. Bu özgürlüğünü sonuna kadara da kullanabilirsin ama insanları arkandan sürüklemek gibi bir özgürlüğün yok!”

Hani özgürlükçüsünüz ya… Hani din ve vicdan özgürlüğünden yanasınız ya… Hani İslam’da “Sizin dininiz size” “Dinde zorlama yoktur” ayeti kerimesiyle teminat altına alınan din ve vicdan özgürlüğü var ya…. İşte tam da ondan, yani din ve vicdan özgürlüğünden bahsediyoruz…

Bunları çok tekrar ettik ama yine anlamamakta ısrar ediyorsunuz ya… Siz İslam’a ve İslami değerlere sövmekten yılmadınız ama emin olun sizin gibi çağdaş yobazlara laf anlatmaktan bize gına geldi artık.

O zaman İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin şu 18. Maddesini, kalın kafanıza ve yobaz düşüncelerinize çıkmamak üzere sokun da biz de artık sizin şu dayatmacı jakoben tavırlarınızdan ve zorbalığınızdan kurtulalım. Bu konu da bakın ne diyor İnsan Hakları evrensel beyannamesi?

“Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak, dini, tek başına veya topluca, açık olarak ya da özel biçimde öğrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açığa vurma özgürlüğünü içerir.”

Siz çağdaş yobazlar! Siz nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz ki, insanların Cuma namazına gitmesini eleştiriyor, dinine bağlı insanları Cuma namazına gittiği için işten çıkarıyorsunuz! Birde üstüne üstlük, “İlkokul mezununun arkasında namaz kılıyorsunuz. Kuran’da cuma var mı, bunun açıklamasını yapın. Hangi ayette, hangi Kuran’da cuma farzdır diye yazıyor? Yıl olmuş 2022, siz hâlâ bunlara inanıyor musunuz?” diyerek, kendi cehaletinizi, dinsizliğinizi, terbiyesizliğinizi ortaya koyarak, paranızla, insanların dini değerlere saygı ve sevgisi dahil her şeyi satın alabileceğinizi zannediyorsunuz. Kazandığınız o paraların içinde boğulursunuz inşallah… Bu dünyada kazandığınız o paralar, mallar ve mülkler, cehennemde sizin ateşiniz olacak….

(Cennettekiler) mücrimlere:

«–Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?» diye uzaktan uzağa sorarlar. Onlar da derler ki:

«–Biz namaz kılanlardan değildik, Fukarâya yemek yedirmezdik, Bâtıla dalanlarla birlikte biz de dalardık, Cezâ gününü de yalanlardık. O hâldeyken ölüm bize gelip çattı.» Artık şefaatçilerin şefaati onlara fayda vermez.” (el-Müddessir, 41-48)

Bu ayeti kerime her ne kadar bu çağdaş yobazların ahirette ki durumunu açık ve net bir şekilde açıklamış olsa da, bizler konumuza daha fazla açıklama getirmeye ayetler ile cevap vermeye çalışalım.

Ne demiş bu yobaz?

“İlkokul mezununun arkasında namaz kılıyorsunuz” Bunu söyleyen bu müptezel hangi okul mezunudur ya da kaç okul bitirmiştir bilemem ama bu okuduğu okulu ya da okulları hak etmeden bitirdiğine eminim. Çünkü bitirdiği okullar ona bir konu hakkında, araştırma yapmadan konuşma özgürlüğü vermemiştir diye düşünüyorum. Zira şu anda İmam Hatip olarak görev yapan Diyanet Personelinin, çoğunluğunun Üniversite mezunu olduğunu hatta birçoğunun iki üniversite bitirdiğini, kamuoyu bilmektedir.

Bir kısım çalışanın, cuma namazına gittikleri için patronlarından yedikleri hakaret bununla da bitmiyor. Şöyle diyor parasıyla insanların dini duygularını satın alabileceğini zanneden adam:

“Kuran’da cuma var mı, bunun açıklamasını yapın. Hangi ayette, hangi Kuran’da cuma farzdır diye yazıyor?”

Haydaaa….

Anadolu’da bir tabir vardır. Bunu bütün Anadolu çocukları bilir. Herkesçe bilinen bir gerçeği, birisi kalkar yalan olarak nitelerse, orada bulunanlar “Haydi buyurun cenaze namazına” diyerek, hayretlerini ortaya koyarlar. “Kur’an’da  Cuma var mı?” cümlesine de bizler; “Buyurun cenaze namazına” demekten kendimizi alamıyoruz. Kur’an’da başlı başına Cuma Suresi var be cahil adam…

Cuma namazı için de şöyle buyuruluyor:

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman hemen Allah’ı zikretmeye koşun. Alış-verişi (işi-gücü) bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma suresi 9)

İslam’da, insanın alnının teriyle ekmek parasını kazanması helal iken, bu ayeti kerimeye göre Cuma saatinde çalışmanın haram olduğunu söylemekte yanlış değildir.

“Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman hemen Allah’ı zikretmeye koşun.” Ayetinde farkındaysanız (Fesav) “koşun” kelimesi vardır ki, bu da “Hangi Kur’an’da Cuma namazı var?” diyenlere kapak olsun!

Sonuç olarak diyebiliriz ki, Çağdaş yobazlar “Asrı- Sadette” olduğu gibi günümüzde de mevcuttur. Bunlar gelecekte de var olacaktır. 2022 dünyasında hala bu yobazlığı yapanlar varsa, burada devletimize de düşen görevler vardır. Başörtüsünün Anayasa teminatı altına alınacağı bir ortamda, buna paralel olarak Cuma namazının da Anayasal teminat altına alınması, çağdaş yobazların artık insanlara dini konularda musallat olmalarına engel olacaktır.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

Şaban DOĞAN

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar
  1. Mahmut dedi ki:

    Bu yobazlar câhilden de öteye münâfık da değil, düpedüz ve apaçık mülhid ve kâfir…