islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kur’ân’da Neler Var? V / İNANÇ FARKLILIĞI VE İYİLİKLER

Kur’ân’da Neler Var? V / İNANÇ FARKLILIĞI VE İYİLİKLER
16 Nisan 2022 12:00
A+
A-

Hatalı Ölüm ve Tazminat

10.  Kur’ân’da trafik kazası, kapanmayan yol kazısı veya herhangi bir sebeple hata ile ölümüne sebep olunan kişi için toplum yönetimi öncülüğünde bir mümin esirin özgürlüğüne kavuşturulması ve ölenin varislerine, tam bir kan bedeli ödenmesi görevi vardır. (Bak. Nisa 92)

İnanç Farklılığı ve İyilikler

11. Kur’ân’da Müslüman olduğumuz için bizimle savaşmadıkça ve aleyhimize ittifaklar oluşturmadıkça inancı ne olursa olsun bütün insanlara yönelik her türlü iyiliklerin yapılabileceği, sosyal adalet uygulamaları ile yardımlar edilebileceği bildirilmektedir. Böylece davranılmasının Allah’ın sevgisine erdireceği müjdelenmektedir. (Mümtahine 8-9)

Mallar Yaratanındır        

12. Kur’’ân’da Allah’ın evrendeki tüm varlıkların yaratıcısı olduğu, yeryüzündeki taşınır ve taşınmaz bütün malların sahibi olduğu açıklanmakta, insanlara yalnızca yararlanma hakkı verildiği ve Allah’ın yarattığı canlıların yaşamları için gerekli maddeleri yarattığı ve yaratacağı bildirilmektedir. (Maide 120: Hadid 5-7; Nûr 33)

Devam edecek…

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.