islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Kürtler Bağdat’la Diyalog İstiyor

Kürtler Bağdat’la Diyalog İstiyor

Mirat Haber Ajansı

Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi (KRG) temsilcileri Cuma günü yaptıkları açıklamada, Merkezi hükümet ile Erbil arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini söyledi. Yeni Kürt hükümetinin başbakanı Masrur Barzani’nin önceliğinin Bağdat’la askıya alınan tüm sorunları anayasal çerçeve içinde ve açık diyalog yoluyla çözmek olduğu belirtildi. Masrur Barzani geçen hafta Kuzey Irak yönetiminin yeni başbakanı olarak yemin etti. Bölgesel Kürt parlamentosu tarafından yapılan bir oturumda, katılan milletvekillerinden 111 tanesinden 88’i Barzani hükümetinin lehine oy kullandı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de yeni seçildi. Irak parlamentosu, Adil Abdülmehdi’nin başbakanlığında istifa eden hükümetin yerine 7 Mayıs’ta Kazımi ve kabinesine güven oyu verdi. Irak, kötü yaşam koşulları ve yolsuzluk nedeniyle Ekim ayı başından bu yana kitlesel protestolar yüzünden zor duruma düşmüştü ve Abdulmehdi’yi istifaya zorlamıştı. Kazımi, iki eski başbakan, Muhammed Allavi ve Adnan el-Zurfi destek alamadığı için kendisi yeni bir hükümet kurmayı başardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.