islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kuveyt Göçmenlerden Kurtulmak İstiyor

Kuveyt Göçmenlerden Kurtulmak İstiyor

Mirat Haber Ajansı

Kuveyt Ekonomi Bakanlığı gurbetçi hizmet ücretlerinde %150 artış teklif etti. Bakanlığın teklifi, göçmenlerin nüfusun yaklaşık %70’ini oluşturduğu Kuveyt’teki demografik dengesizliği ele almayı amaçlıyor. Teklif uyarınca, oturma izinlerinin yenilenmesi için ücretler artacak, aile vizelerinin verilmesini kısıtlayacak ve Eylül ayı başından itibaren elektrik, eğitim, sağlık ve sigorta ücretlerini iki katına çıkaracak. Bakanlık ayrıca 60 yaşın üzerindeki gurbetçilerin oturma izninin yenilenmesinin durdurulmasını önerdi. Devlet kurumlarında yabancı danışmanlara izin vermeyecekler. Ayrıca Kuveyt hükümeti, devlet kurumlarında çalışan Kuveytlilerin yüzdesini artırmak ve göçmen topluluğunun toplamını nüfusun %30’undan daha azı ile sınırlamak ve yerli halkın oranını artırmak istiyor.

Kuveyt ekonomisi, korona virüs salgını patlak vermesinin bir sonucu olarak petrol fiyatlarındaki küresel düşüşten çok etkilendi. Bu ayın başlarında Kuveyt Kabinesi, 2020-2021 mali yılında hükümet bütçelerini en az %20 azaltmayı kabul etti. Ülkenin en büyük kredi veren Kuveyt Ulusal Bankası SAK, açığın mali yılda gayri safi yurtiçi hasılanın% 40’ına ulaşacağını öngördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.