islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Kuzey Kore Yeni Füze Denemesinin Fotoğraflarını Yayımladı

Kuzey Kore Yeni Füze Denemesinin Fotoğraflarını Yayımladı
31 Ocak 2022 09:43
A+
A-

Kuzey Kore resmi medyası, dün yapılan ve 2017’den bu yana en büyük füze denemesi olduğu belirtilen denemenin fotoğraflarını yayımladı. Fotoğraflarda, uzaydan Kore Körfezi’nin bir kısmı ve çevresi görülüyor. Pyongyang yönetimi, balistik füzenin orta menzilli Hwasong-12 olduğunu açıkladı. Japonya ve Güney Kore denemede orta menzili füzenin 2 bin km yüksekliğe ulaştığını bildirdi. Kuzey Kore resmin Haber ajansı KCNA’nın yayımladığı fotoğrafların, füzenin savaş başlığına takılan bir fotoğraf makinesiyle çekildiği ifade edildi. KCNA füzenin “isabet oranını teyit etmek için yapıldığını ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un denemeye katılmadığını bildirdi. Ajans, “Komşu ülkelerin güvenliği göz önüne alınarak kuzeybatı bölgesinden Kore’nin Doğu Denizi’ne en yüksek ateşleme açısıyla fırlatıldığını” da ekledi.

Japonya, Güney Kore ve ABD füze denemelerini kınadı. Birleşmiş Milletler (BM) balistik ve nükleer silah denemelerini yasaklasa ve katı yatırımlar uygulasa da Kuzey Kore düzenli olarak bu yasağa karşı çıkıyor. Uzmanlara göre, füze denemelerinin arkasında küresel ve bölgesel güçlere sert mesajlar vermek dahil birçok neden yattığını açıkladı.Bu nedenlerden bir diğeri de Kim Jong-un’un ABD’yi uzun süredir durdurulan nükleer görüşmeleri için yeniden masaya çekmek istemesi. Ayrıca ülke yönetiminin yeni mühendislik ve askeri komuta sistemlerini test etmek için de pratiğe ihtiyacı var.

ABD’DEN UYARI

Güney Kore, denemenin Pazar günü Kuzey Kore’nin doğu kıyısı açıklarında yerel saatle 07.52’de gerçekleştiğini bildirdi. Japon ve Güney Koreli yetkililer füzelerin 2 bin km yüksekliğe ulaştığını ve 30 dakika boyunca havada kalıp, 800 km uzaklığa gittiğini tahmin etti. ABD ise Kuzey Kore’ye “istikrar bozucu eylemlerden kaçınması” çağrısında bulundu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.