islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Libya: Hafter Sıkıştıkça Hastane Bombalıyor

Libya: Hafter Sıkıştıkça Hastane Bombalıyor
15 Mayıs 2020 16:27
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Libya’da uluslararası kabul gören olan başkent Trablusgarp’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin beklenmedik karşı taaruzunda mevzilerini kaybeden darbeci general Halife Hafter’e bağlı kuvvetler giderek artan oranda sivil yerleşimleri, okulları ve hastaneleri vurarak moral bozmayı hedefliyor. Türkiye SİHA ve askeri danışman desteğiyle Batı Libya’da Hafter’in an dayanağı olan Vatiye askeri üssünün abluka alınmasına cevaben Perşembe günü başkent yakınlarında bir hastaneyi top ateşine tutan Hafter kuvvetleri 14 sivili ağır yaraladı. Bombalanan hastanede özellikle Korona hastaları tululmakta ve yoğun bakım verilmekteydi. Hastalar saldırının ardından nakledilmek zorunda kalındı. Uzmanlar sivillere yönelik artan saldırıların Birleşik Arap Emirlikleri finansmanıyla bulunan paralı asker ağırlıklı asi güçlerin umutsuzluklarının göstergesi olduğunu belirtiyorlar.

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Fransa, Rusya, Suriye, Yunanistan ve Sudan tarafından desteklenen Halife Hafter, geçtiğimiz günlerde  Türkiye’nin ve giderek hükümet tatafına dönen İtalya’nın elçiliklerine, Türk teknisyenlerin bulunduğu bir havaalanına da saldırarak, son haftalarda önce havada sonra karada üstünlüğünü kaybetmesi sonrasında hem sivillere saldırmakta hem de kaçan paralı askerlerin yerine Suriye ve Sudan’dan fakir gençleri cepheye sürmek üzere toplamakta olduğu bildiriliyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.