islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
ALTIN
2.507,05
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Libya Katliamcıların Kimliklerini Belirliyor

Libya Katliamcıların Kimliklerini Belirliyor

Mirat Haber Ajansı

Libya Perşembe günü, Tarhuna şehrinde ve başkent Trablus’un güneyinde bulunan toplu mezarlarda sabit olan katliam suçlarına karışan şüphelilerin bir listesini açıkladı. Ülke başsavcılığı tarafından yayınlanan liste, şüphelileri tutuklamak için ilgili kurumlara dağıtılacak. Bu listedeki isimler Kaniyat olarak bilinen Halife Hafter yanlısı savaş suçlarına bulaşmış 9. Tugay komuta kesimini kapsıyor.

5 Haziran’da Libya ordusu, darbeci general Hafter’in milislerinin ve paralı askerlerinin operasyon ve tedarik merkezi olarak kullandığı odak noktası olan Tarhuna’yı kurtarmıştı. Kentin hastanesinde yüzlerce ceset, hastaneye ait bir konteynerde ve şehre yakın bir su kuyusuna atılmış bulundu. Tarhuna’daki traji, Libya hükümeti tarafından başlatılan soruşturmaların bir parçası olarak toplu mezarlar kazıldığında daha da ortaya çıktı. Nisan 2019’dan bu yana Hafter’in gayri meşru güçleri başkent Trablus ve kuzeybatı Libya’nın diğer bölgelerine saldırılar düzenlemiş ve bu da kadın ve çocuklarınki de dahil olmak üzere binin üzerinde sivil ölümle sonuçlanmıştı. Ancak Libya hükümeti son zamanlarda Hafter’ın güçlerini Trablusgarp ve Tarhuna’dan kovarak önemli zaferler elde etti ve şu anda Orta Libya’nın Sirte ve Cufra kentlerinin eteklerinde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.