islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Libya ve İtalya askeri işbirliği anlaşmasını imzaladı

Libya ve İtalya askeri işbirliği anlaşmasını imzaladı
Mirat Haber Ajansı

Libya ve İtalya, askeri işbirliği konusunda anlaşma imzaladı. Libya Savunma Bakanı Salahaddin Namroush İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, işbirliğinin askeri eğitim, deneyim paylaşımı, destek, geliştirme, bakım ve danışmanlık alanlarında olacağını söyledi. Açıklamada iki ülke göç, sınır güvenliği, mühimmat ve mayın imhası, doğal afetlerdeki yardım faaliyetleri ve sağlıkla ilgili acil durumlar alanlarında da işbirliği yapacak.

“Ortak Teknik Askeri İşbirliği Anlaşması”, Roma ile Trablusgarp Ulusal Mutabakat Hükümeti atasındaki 2013 yılında imzalanan bir anlaşmayı yeniledi. İtalya’nın Libya’nın kuzeybatısındaki Misrata kentindeki sahra hastanesi üyelerinin Libya sağlık personelinin eğitimi ile başlayarak, tıbbi sağlık hizmetlerinde işbirliği yapmanın yeni yollarının belirlenmesi çağrısında bulunuyor. . Ağustos ayında Trablus’u ziyaret eden Guerini’ye göre, aynı zamanda “Libyalı öğrenciler ve subaylar için önemli bir eğitim planı” taahhüt ediyor ve İtalya’nın bir mayın temizleme merkezinde işbirliği yapma isteğinin altını çiziyor. Libya’nın İtalyan sömürgesi 1911’de başlamış ve 1943’e kadar sürmüştü. Roma, ülkedeki önemli enerji varlıklarını elinde tutuyor ve geçtiğimiz yıl, ülkenin kıyılarından İtalya’ya ayrılmaya çalışan yasadışı göçmenleri engellemek için Libya sahil güvenliğiyle 2017’de yapılan bir anlaşmayı yeniledi.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.