islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Lübnan: Gösterilere Rağmen Hükümete Güvenoyu

Lübnan: Gösterilere Rağmen Hükümete Güvenoyu
20 Şubat 2020 10:35
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Lübnan Parlamentosu, gçstericilerin engelleme girişimlerine rağmen yeni kabineye güvenoyu ve hükümetin mali çözüm planına da destek oyu verdi.  Parlamento Başkanı Nebih Berri, 84 milletvekilinden 63’ünün geçen ay kurulan yeni hükümete güvenoyu verdiğini belirtti ve yasama organını tebrik etti. Yirmi milletvekili hükümete karşı oy verdi ve bir kişi çekimser kaldı. Eski Başbakan Saad Hariri’nin Gelecek Hareketi müttefikleri, Lübnan Kuvvetleri ve İlerici Sosyalist Parti güvenoyu vermezken, Hizbullah ile müttefikleri Özgür Vatansever Hareket ve Emel Hareketi hükümete destek verdi.

Oylamadan önce konuşan Başbakan Hassan Diab, hükümetinin önceliğinin ithalat için gereken paranın sabitlenmesi olduğunu ve bu yıl olgunlaşan Eurobond’larla başa çıkmak için tüm seçeneklerin incelendiğini söyledi. Bilgisayar Mühendisi kökenli ve az bilinen eski eğitim bakanı Diab, Hariri istifaya zorlandıktan sonra Aralık ayında hükümeti kurmakla görevlendirildi. Bununla birlikte, Lübnanlı göstericiler önerilen kabineyi protesto ederek ülkenin hastalıklı ekonomisini kurtaramayacağını dile getirdiler.

Eylemclerin milletvekillerinin güven oylamasına katılmalarını engellemeye çalışırken başkent Lübnan Parlamentosu binasının çevresinde başlattıkları çatışmalarda 350’den fazla kişi yaralandı. Protestocuların oylamayı engelleme çabalarına rağmen, Salı günü yapılacak parlamento oturumunda yeterli çoğunluk sağlandı. Bazı vekilller, motosikletlerin arkasında barikatları yararak Parlamento’ya girdi. Lübnan ordusu, çevik kuvvet polisi ve SWAT ekipleri de dahil olmak üzere güvenlik güçleri protestocuların yollarını temizlemek için cop, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı çelik mermi kullandı. Lübnan Kızılhaçı, 45 kişiyi hastanelere taşıdığını ve 328 kişinin olay yerinde tedavi gördüğünü söyledi. Abluka sonucu bazı vekiller araçlarını, araba camlarını parçalayan taş yağmuru altında geri çekilmeye zorlandı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.