islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lübnan petrol krizine, takas çözümü

Lübnan enerji üretmek için Irak’tan alacağı petrolü BAE’den gelecek akaryakıt ve gazla değiştirecek

Lübnan petrol krizine, takas çözümü

AA – Lübnan, ticari ürün ve hizmet karşılığında Irak’tan alacağı petrolün, enerji üretiminde kullanılacak ağır akaryakıt (HFO) ve gazla değiştirilmesi için açılan ihaleyi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Petrol Şirketinin kazandığını duyurdu.

Lübnan Enerji ve Su Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak’tan alınacak petrolün Lübnan Elektrik Kurumunun santrallerinde kullanılacak uygun ürünlerle değiştirilmesi için açılan ihale sonuçlandı.

Buna göre, BAE Ulusal Petrol Şirketi, yaklaşık 84 bin ton petrolün, 30 bin ton ağır akaryakıt ve 33 bin ton gazla değiştirilmesi için açılan ihaleyi kazandı.

Açıklamada, kazanan şirketin, Irak’tan petrolü teslim aldığı tarihten yaklaşık 2 hafta sonra (3-5 Eylül) ağır akaryakıtı Lübnan’a teslim edeceği kaydedildi.

Lübnan, Irak’tan ithal edilen petrol, enerji santrallerinde doğrudan kullanıma elverişli olmadığı için bunu uygun akaryakıt türleriyle değiştirme yoluna başvurmuştu.

Lübnan 24 Temmuz’da Irak’tan hizmet ve ticari ürün karşılığında 1 milyon ton petrol ithal edilmesi ve bunun her ay açılacak ihalelerle Lübnan Elektrik Kurumunun kullanımına uygun yakıtlarla değiştirilmesi için anlaşma imzalamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.