islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

Macron’un Videosu Üzerinden Yapay Zeka Tehlikesi

Macron’un Videosu Üzerinden Yapay Zeka Tehlikesi
1 Mart 2024 15:41
A+
A-

Macron’un Videosu Üzerinden Yapay Zeka Tehlikesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yüzünün dans eden insan bedenlerine eklendiği bir video, sosyal medyada viral oldu. Videonun gerçek olup olmadığı belirsiz olsa da, yapay zekanın sınırlarını zorlaması ve uluslararası krize yol açabilecek potansiyel bir tehlike barındırması dikkat çekiyor. Yapay zeka tarafından üretilen bu tür manipülasyonların, dünya liderleri üzerinde oynanan oyunlar aracılığıyla toplumsal ve siyasi sıkıntılara neden olabileceği uyarısı yapılıyor.

Herkesi güldüren, ancak altında ciddi bir tehlike barındıran bir olay, sosyal medyada viral olan bir videonun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un yüzünün dans eden insan bedenlerine eklenmesiyle ilgili. Videonun gerçeklik derecesi belirsiz olsa da, yapay zekanın sınırlarını zorlaması ve uluslararası kriz potansiyeli taşıması dikkatleri çekiyor.

 

 

Sosyal medyada hızla yayılan video, yapay zekanın yaratıcılığını konu alıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yüzü, dans eden insanların bedenlerine eklenerek “cumhurbaşkanlığı öncesi hayatı” şeklinde paylaşılıyor. Ancak bu görüntülerin gerçekliği, yapay zeka tarafından oluşturulmuş olup olmadığı konusunda belirsizliğini koruyor. Bu durum, sadece gülünç bir video olmaktan çıkıp, uluslararası arenada ciddi sıkıntılara yol açabilecek bir boyuta ulaşıyor.

Dünya liderlerinin görüntülerinin manipüle edilmesi, gelecekte büyük sorunlara neden olabilecek potansiyel taşıyor. Sosyal medyanın etkisiyle hızla yayılan bu tür görüntülerin, toplumları etkileyerek hatta uluslararası düzeyde çatışmalara neden olabileceği uyarısı yapılıyor. Yapay zeka teknolojisinin siyasi ve toplumsal arenada nasıl bir tehdit oluşturabileceği, bu olayla bir kez daha ön plana çıkıyor.

HABER YORUM

Televizyonun ve internetin hayatımıza girdiği zamanlarda yapılan yorumu, şimdi yapay zeka için yapacağız. Yapay zekanın doğru ve hayırlı işlerde kullanıldığında insanlığa olumlu katkılar sağlayacağı kesindir. Ancak yapay zeka kötü niyetli insanların elinde, insanlığın büyük zararlar görmesine yol açabilecek potansiyele de sahiptir.

Örneğin bir devlet adamını, yapay zeka vasıtasıyla istediğinizi söyletip bunu sosyal medya platformlarına yayınlayabilir, o kimsenin aleyhine insanlar üzerinde büyük bir algı gerçekleştirebilirsiniz.

Örneğin LGBT’ye karşı bir devlet adamına ya da ünlü birine, “Ben LGBT’yi destekliyorum.. Ben de Gay’im” ya da “ben de Lezbiyenim” dedirtebilir, o kişi hakkında kamuoyunun yanlış yönlendirebilirsiniz.

Macron’un videosundan hareketle verdiğimiz bu  örneklerde bize açık ve net bir şekilde göstermektedir ki, insanlığı çok büyük tehlikeler beklemektedir. Bu duruma “At izinin it izine karıştığı” büyük tehlikeler desek, yanlış olmayacaktır.

Televizyon ve İnternet için olmadı ama inşallah yapay zeka için atlar galip gelir…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM