Mahathir’den Dünya Müslümanlarına Çağrı

Malezya Başbakanı Dr Mahathir Mohamad, Müslümanların dünyadaki pek çok yerde Müslümanların baskı altında savunmada kalmaları ve kötü durumlarını değerlendirmek için bilinçli bir analiz yapmaları gerektiğini söyledi.

Dr. Mahathir, Asya ulema toplantısı açılışında Müslümanların sorunlarını bilmek ve anlamak için derinlemesine tartışmalar yapılması gerektiğini, sadece bu nedenler belirlendikten sonra sorunları çözmek mümkün olduğunu ifade etti. “Hatalarımızın nerede olduğunu belirlemek akılcı yaklaşımdır. Nedeni belirlemek, sorunları çözme çabalarının bir parçası. Bu toplantıda sebeplerin dürüst ve samimi bir şekilde tanımlanması için dua ediyorum” dedi.

Şanlı İslam medeniyetinin tarihine işaret eden Dr. Mahathir, İslam uluslarının ve Müslümanların o zamanlar dünyanın izleyebileceği bir model olduğunu ve bir zamanlar Avrupalıların Rönesansları için İslam medeniyetini örnek aldıklarını söyledi. İslam medeniyeti zirveye ulaştıktan sonra, Müslüman ülkelerin Batılılar tarafından saldırıya uğramasına ve ele geçirilmesine yol açan bir düşüş yaşadığını belirtti.

Başbakan, “mutlaka cahiliyeden İslam’a geçişin ardından ardından nasıl Doğu’da Çin’den Batı’da İspanya’ya kadar yüksek bir medeniyet inşa ettikleri sorusu ortaya çıkıyor. Bu medeniyeti bugün yeniden canlandırmamız mümkün değil mi? İslam anlayışımızın kendisi bir engel mi oldu yoksa İslam’ın karşısındaki düşmanlar mı” düşüncelerini paylaştı.

Dr. Mahathir, İslam’ın sadece bir din veya inanç değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu söyledi. “İslam’ın yaşam tarzı nedir? Müslümanlar olarak yaşam tarzımıza, özellikle de Kuran’da olan İslam’ın öğretileriyle rehberlik etmeli. Bunun için biz, bütün dünyanın refahını ve huzurunu hedefliyoruz” dedi.

Mirat Haber Ajansı

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

10 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

11 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

11 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

12 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

12 saat ago