islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5151
EURO
34,7963
ALTIN
2.423,76
BIST
9.754,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Malezya eski Başbakanı Najib, lokantada pandemi kurallarını çiğnedi, ceza aldı

Mamut 1MDB skandalı nedeniyle mahkum edilen eski Malezya lideri Najib Razak’ın başı yine kanunla başı belada. Bu sefer bir restoranda korona virüs kurallarını çiğnediği için.

Malezya eski Başbakanı Najib, lokantada pandemi kurallarını çiğnedi, ceza aldı

Mamut 1MDB skandalı nedeniyle mahkum edilen eski Malezya lideri Najib Razak’ın başı yine kanunla başı belada. Bu sefer bir restoranda korona virüs kurallarını çiğnediği için.

Mirat Haber Ajansı

Mamut 1MDB skandalı nedeniyle mahkum edilen eski Malezya lideri Najib Razak’ın başı yine kanunla başı belada. Bu sefer bir restoranda korona virüs kurallarını çiğnediği için. Polis, restorana kayıt yaptırmadığı veya ateşine bakılmadığı için 3.000 Malezya ringgiti (730 $) para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Ceza Perşembe günü geç saatlerde açıklandı. Sosyal medyada, Mart ayında geleneksel bir tavuk ve pilav yemeği satan bir Kuala Lumpur restoranında eski başbakanın kuralları çiğnediğini gösteren görüntülerin ardından geldi.

Najib was quick to admit his misdemeanour at the eatery in Kuala Lumpur amid the pandemic [File: Mohd Rasfan/AFP]

Najib, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığı 1MDB dolandırıcılığıyla herhangi bir ilgisi olduğunu hala inkar etse de, yemekte kabahatini kabul etmekte hızlı davrandı. 1MDB mahkumiyetine itiraz ederken kefaletle serbest kalan 67 yaşındaki, olayı politikacıların kuralları çiğnediği iddia edilen diğer davaları vurgulamak için kullandı. Bunlar arasında, bakanların bir düğüne katılmak için ülkenin başka bir yerine yasadışı yollardan seyahat ettikleri iddia edilen bir olay da yer alıyor.

Restoran sahibi ayrıca, Najib’in düzenlemelere uymasını sağlayamadığı için 10.000 ringg (2.428 $) para cezasına çarptırıldı. Geçen ay Najib, parlamentodaki koltuğunu kaybetmesine yol açabilecek 400 milyon dolardan fazla vergi ödemediği iddiasıyla iflasla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Geçen yıl, egemen varlık fonu 1Malaysia Development Berhad’ın yağmalanması nedeniyle karşılaştığı birkaç davanın ilkinde suçlu bulundu. Yatırım aracından milyarlarca dolar çalındı ​​ve pahalı sanat eserlerinden gayrimenkule kadar her şeye harcandı, 2018’de Najib hükümetinin çöküşüne katkıda bulunan bir skandal. Malezya tırmanan bir virüs salgınıyla karşı karşıya ve bu hafta Kuala Lumpur’da yeni bordürler tanıttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.