islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Malezya gümrüğü kaçakçıları 25.000 litre zemzem suyu kaçırırken yakaladı

Malezya gümrüğü kaçakçıları 25.000 litre zemzem suyu kaçırırken yakaladı
Mirat Haber Ajansı

Üç kaçakçılık mafya örgütü Malezya Gümrük departmanı tarafından yakalandı, bunlardan biri 25.000 litre zemzem suyu kaçakçılığıyla suçlanmakta. Diğer iki mafya örgütü sigara ve tütün kaçakçılığı yapıyordu. Her üçü de 27 Ocak ve 29 Ocak tarihleri ​​arasında Port Klang ve Shah Alam’da yakalandı. Gümrük genel müdürü Datuk Seri Abdul Latif Abdul Kadir Bernama’ya, Selangor merkezi bölge birimi icra bölümü ekibinin kaçakçılık girişimini engellemeyi başardığını söyledi. 27 Ocak’ta Klang Limanı’nda 40 fitlik bir konteyner kullanarak zemzem suyu kaçıracaklardı. Yetkililer Mekke’deki Zemzem kuyusundan çekilen su olan zemzemin yasak madde olarak sınıflandırıldığını ekledi. Memurlar konteyneri incelediklerinde, gümrük ithalat formunda kişisel eşyalar olarak listelendiğini gördüklerini açıkladılar.

Kaçakçılık ulusal güvenliği tehdit ediyor

Bugün yaptığı açıklamada, ele geçirilen miktarın 46.300 dolar değerinde 25.000 litre olduğu tahmin ediliyor ve vergi değeri de 12.000 dolar olarak tahmin ediliyor. Abdul Latif, zemzem su ithalatına karıştığından şüphelenilen ithalatçı ve nakliyecinin şu anda soruşturulmakta olduğunu açıkladı. Beyaz sigara kaçakçılığını içeren ikinci vakada Abdul Latif, bakanlığın 28 Ocak’ta Şah Alam, Kota Kemuning’de “Zon King” markalı 2,3 milyon sigara ele geçirme girişimini engellediğini söyledi. Üçüncü vaka olan tütün kaçakçılığı için Abdul Latif, sendikanın bir konteynerde 15.000kg tütün ele geçirilmesiyle 29 Ocak’ta Port Klang’da kapatıldığını söyledi. Olayla ilgisi olduğundan şüphelenilen nakliye acentesinin tespit edildiğini ve bu şahsın izini sürme çabalarının sürdüğünü ifade etti. Abdul Latif, halkı Gümrüklere kaçakçılığın önlenmesine yardımcı olmaya çağırdı; bu, yalnızca ülkeyi vergi gelirlerinden mahrum etmekle kalmadı, aynı zamanda ulusal güvenliğe tehdit oluşturdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.