Malezyalı sanatçı, Spotify çalma listesiyle kraliçeye hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı

Malezyalı bir sanatçı, Instagram hesabındaki yorumlarla alay eden bir Spotify oynatma listesi hazırlayarak ülkenin kraliçesine hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Mirat Haber Ajansı

Malezyalı bir sanatçı, Instagram hesabındaki yorumlarla alay eden bir Spotify oynatma listesi hazırlayarak ülkenin kraliçesine hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Tutuklama, hak grupları tarafından ifade özgürlüğüne yapılan bir baskı olarak kınandı. Polis, grafik sanatçısı Fahmi Reza’nın Kraliçe Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah’ın bir fotoğrafının yer aldığı şarkıların yer aldığı bir çalma listesi yüklediğini söyledi. Fahmi, Malezya’nın fitne ve iletişim yasaları kapsamında soruşturuluyor. Polis cezai soruşturma müdürü Huzir Mohamed, Facebook hesabındaki oynatma listesine bir bağlantı da yayınladığını söyledi.

Gönderiler, kraliçenin Instagram hesabında bu hafta saray şeflerinin aşı olup olmadığını soran bir takipçiye yanıt olarak bildirilen bir açıklamayı takip ediyor. Yerel medyaya göre, kraliçenin Instagram hesabı, takipçinin kıskanç olup olmadığını sorarak yanıt verdi ve bu da sosyal medyada bir kargaşaya neden oldu. Instagram hesabı kısa bir süre devre dışı bırakıldı ve yeniden etkinleştirildiğinde herhangi bir açıklama yapılmadı. Fahmi, bir zamanlar eski başbakan Najib Razak’ı palyaço olarak gösterdiği için Malezya’da hapis cezasına çarptırıldı, ancak cezası daha sonra hafifletildi. Fahmi’nin tutuklanması, hak gruplarının başbakan Muhyiddin Yassin yönetimindeki muhalefete yönelik baskılara yönelik artan endişelerinin ortasında geldi. Uluslararası Af Örgütü Malezya Cuma günü, hiciv eserlerinin suç olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Malezya, tüm ülkeler arasında geçen yıla göre en hızlı düşüş olan Sınır Tanımayan Gazeteciler’in 2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 18 sıra düştü.

Recent Posts

  • Gündem

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı   İsrail'in 218 Gündür Sürdürdüğü Katliamların İzleri: Masum…

13 dakika ago
  • Gündem

ABD’li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı

ABD'li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı ABD'li Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo…

1 saat ago
  • Gündem

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: “Nereye Gitsin Bu İnsanlar?”

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: "Nereye Gitsin Bu İnsanlar?" Bir gecede İsrail'in 100'den fazla hava…

3 saat ago
  • Gündem

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu Müslümandır. Ama onların…

4 saat ago
  • Gündem

İHBARCI ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ NEREDE?

İHBARCI ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ NEREDE? Değerli yazarımız Atilla Akbaş’ın Pazar günü Mirat Haber.com’ da yayınlanan…

5 saat ago