islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Malezyalı sanatçı, Spotify çalma listesiyle kraliçeye hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı

Malezyalı bir sanatçı, Instagram hesabındaki yorumlarla alay eden bir Spotify oynatma listesi hazırlayarak ülkenin kraliçesine hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Malezyalı sanatçı, Spotify çalma listesiyle kraliçeye hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı

Malezyalı bir sanatçı, Instagram hesabındaki yorumlarla alay eden bir Spotify oynatma listesi hazırlayarak ülkenin kraliçesine hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Mirat Haber Ajansı

Malezyalı bir sanatçı, Instagram hesabındaki yorumlarla alay eden bir Spotify oynatma listesi hazırlayarak ülkenin kraliçesine hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Tutuklama, hak grupları tarafından ifade özgürlüğüne yapılan bir baskı olarak kınandı. Polis, grafik sanatçısı Fahmi Reza’nın Kraliçe Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah’ın bir fotoğrafının yer aldığı şarkıların yer aldığı bir çalma listesi yüklediğini söyledi. Fahmi, Malezya’nın fitne ve iletişim yasaları kapsamında soruşturuluyor. Polis cezai soruşturma müdürü Huzir Mohamed, Facebook hesabındaki oynatma listesine bir bağlantı da yayınladığını söyledi.

Gönderiler, kraliçenin Instagram hesabında bu hafta saray şeflerinin aşı olup olmadığını soran bir takipçiye yanıt olarak bildirilen bir açıklamayı takip ediyor. Yerel medyaya göre, kraliçenin Instagram hesabı, takipçinin kıskanç olup olmadığını sorarak yanıt verdi ve bu da sosyal medyada bir kargaşaya neden oldu. Instagram hesabı kısa bir süre devre dışı bırakıldı ve yeniden etkinleştirildiğinde herhangi bir açıklama yapılmadı. Fahmi, bir zamanlar eski başbakan Najib Razak’ı palyaço olarak gösterdiği için Malezya’da hapis cezasına çarptırıldı, ancak cezası daha sonra hafifletildi. Fahmi’nin tutuklanması, hak gruplarının başbakan Muhyiddin Yassin yönetimindeki muhalefete yönelik baskılara yönelik artan endişelerinin ortasında geldi. Uluslararası Af Örgütü Malezya Cuma günü, hiciv eserlerinin suç olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Malezya, tüm ülkeler arasında geçen yıla göre en hızlı düşüş olan Sınır Tanımayan Gazeteciler’in 2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 18 sıra düştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.