Mark Zuckerberg Metaverse Evreni İçin En Hızlı Bilgisayarı İnşa Ediyor

Dünyaca ünlü teknoloji milyarderi Mark Zuckerberg adını Facebook’un kurucu olarak tanıdığımız ve şuan Facebook, İnstagram ve Whatsapp’ın sahibi olan bu şirketleri Meta’nın altında toplamasıyla birlikte Meta için yapay zekanın bulunduğu süper güçlü bir bilgisayar kuracağını açıkladı. AI Research SuperCluster (RSC) ismiyle bilinen dünyanın  şuanda en hızlı 5. güçlü bilgisarı olduğunu belirten Mark Zuckerberg, yapılan güçlendirme ve takviyelerin ardından önümüzdeki yaz mevsime dünyanın bir numarası olmayı hedeflemekte.

Ayrıca günde yaklaşı 2,8 milyar kullacıya sahip sosyal medya devi, metaverse evreni için önemli adımlar atmayı hedefliyor.

DÜNYANIN EN HIZLI BEŞİNCİ BİLGİSAYARINA SAHİBİM

Zuckerberg, bir blog yazısında günümüz de popüler olan sanal ve yükseltilmiş gerçeklik evreni olan metaverse’in “muzaazam” bir teknik işleme sahip olmasını gerektirdiğini açıkladı.

Diğer yandan Meta’nın sahip olduğı AI Research SuperCluster (RSC) ismiyle bilinen dünyanın en güçlü beşinci süper bilgisayarına sahip olduğunu belirtti.

ZUCKERBERG TARİHİ AÇIKLADI

Teknoloji milyarder şu şekilde konuştu:

“Meta’nın veri tabanı için inşa ettiğimiz deneyimler çok büyük bir bilgi işlem gücü (katrilyonlarca işlem/saniye) gerektiriyor ve RSC, trilyonlarca örnekten öğrenebilen, yüzlerce dili anlayabilen ve daha fazlasını yapabilen yeni yapay zeka modellerinin oluşturulmasını mümkün kılacak. Meta’nın uzmanları, yaz aylarında tamamlandığında RSC’nin dünyanın en hızlı bilgisayarı olmasını bekliyor.“ ifade etti.

Ayrıca “Veriler RSC’ye aktarılmadan önce, doğru şekilde anonimleştirildiğini doğrulamak için bir gizlilik inceleme sürecinden geçecek” dedi.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

18 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

18 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

19 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago