islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MEB’den Öğrenci Ailelerine Müjde

MEB’den Öğrenci Ailelerine Müjde

Milli Eğitim Şûrası verdiği 7 yıl aranın sonrasında MEB Bakanı Mahmut Özer Başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile toplanan şûrada önümüzdeki dönemde eğitim politikasında gerçekleştirilecek yenilikler 3 gün boyunca masada olacak. Bakanlık yeni yol haritasını çizmek amacıyla birçok kesimin önerisini topladı. Ana konusu temel eğitimde fırsat eşitliği olan toplantıda öğrencileri ve aileleri sevindirecek konu gündeme geldi…
Milli Eğitim Bakanlığının en yüksek danışma kurulu olarak tanımlanan Milli Eğitim Şûrası 20. defa toplandı. Bakanlığın, Türk milli eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini arttırmak ve yeni kararlar almak için bir araya getirdiği şûraya katılan üyeler aracılığıyla yapılan tavsiyeler değerlendirilerek karara bağlanacak. MEB bir araya gelmeden önce birçok kamu kurumu, yerel yönetim, meslek odaları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşu, öğrenci ve aile temsilcilerinden konuya yönelik tavsiyeler aldı. Okul öncesi eğitim, mesleki eğitim, dezavantajlı ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile öğretmenlere yönelik çok sayıda konu üç gün boyunca sürecek şûrada konuşulurken, sevindiren bir gelişme yaşandı. Bakanlık eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla ailelerin maddi yükünün azaltılması için özel bir çalışmada bulunacak. Okullarda bundan sonra ücretsiz olması planlanan konuyla ilgili yaşanan önemli gelişmeler şunlar:

Öğle Yemeği ve Beslenme Desteği Yolda!

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla çalışıyor. 20. defa gerçekleştirilen Milli Eğitim Şûrasında ailelerin maddi yükünün azaltılması için çalışma yapılabileceğine karar verildi.
Bakanlık 7 yıl ara verdikten sonra bir araya gelen şûrada farklı kurumların verdiği 32 bin görüş ve öneriyi değerlendirmeye aldı. Gelen görüşlerin en dikkat çekeni tüm devlet okullarında ücretsiz öğle yemeği ve beslenme desteği oldu. Konuyla ilgili ayrıntılar henüz tam olarak ortaya çıkmazken Milli Eğitim Bakanlığının 3 Aralık’ta bitecek şûra sonrası okullarda ücretsiz öğle yemeği için somut adımlarda bulunması bekleniyor.

Gelişim Çağındaki Çocuklar İçin Beslenme Önemli!

Öğrenciler gün içinde beslenme öğünlerini evlerden getirdikleri yemeklerle veya okul kantinlerinden satın aldıkları ürünlerle karşılıyor. Özellikle gelişim çağında olan İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin okul kantinlerinden aldıkları atıştırmalıkları birçok beslenme uzmanı sağlıksız bulurken, Milli Eğitim Şûrasında da gündemde olan okullarda ücretsiz öğle yemeği konusu kritik bir önem taşıyor. Toplantıda bulunan üyelerin kararı ile beraber MEB önümüzdeki dönemde beslenme desteğiyle ilgili çalışmalarda bulunacak.

Meslek Liselerine İhtiyaca Göre Eğitim Programı Getirilmesi Planlanıyor

Bakanlık sadece normal okullar değil mesleki eğitimin genişletilmesi amacıyla da önemli konular üzerinde görüşüyor. Hazırlık sınıfı bulunan Anadolu Teknik programlarındaki derslerin yüzde 30’unun yabancı dil olarak düzenlenmesi, mesleki yabancı dil derslerinin içeriğinin genişletilerek güçlendirilmesi ve işgücü piyasasında öğrencilerin ihtiyaç duyacağı yetkinliklere yönelik kısa süreli meslek ve teknik eğitim programlarının gerçekleştirilmesi amacıyla alan açmaya çalışıyor. Meslek liselerinin araç gereç, bina altyapı eksikliklerinin tespit edilerek bu eksikliklerin ortadan kaldırılması amacıyla kamusal desteğin artırılması da gündemde olan diğer bir konu.

Kırsal Alandaki Öğrenciler de Hatırlanacak

Milli Eğitim Bakanlığının 2021 senesinde aktardığı verilere göre Türkiye’de toplam 67 bin 125 okul mevcut. Bu okulların büyük bir bölümünün devlet okulları oluştururken 4 tane de Açık öğretim okulu eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Ankara, İzmir, İstanbul gibi nüfusu kalabalık şehirlerde okullaşma oranı fazla iken Bayburt, Tunceli, Ardahan, Gümüşhane, Kilis gibi nüfusun daha az yoğun olduğu illerde birçok okul ve öğrenci bulunuyor. Bakanlık eğitim öğretim planlaması amacıyla bir araya gelen şûrada kırsal bölgedeki öğrencileri de hatırlayarak bu çocukların kültürel gelişimlerinin arttırılması amacıyla planlama yapıyor. Bu bölgelerde öğretimini sürdüren öğrencilere tiyatro, sergi ve müze gibi programların düzenlenmesi amaçlanıyor.

” Eğitim Sistemi Çok Güçlü Olmalı”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Milli Eğitim Şûrasında önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’nin bölgesinde lider, dünyada iddia sahibi olabilmesinin yolunun çok güçlü bir eğitim sisteminden geçtiğini hatırlatan Bakan Özer, tüm katılımcılara teşekkür etti. Milli Eğitim Şûrasının her 3 ayda bir izleme ve değerlendirme raporlarını yayımlanacağını söyleyen Özer, oy birliği ve oy çokluğuyla alınan kararlarda hangi mesafenin alındığını şura üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
Amaçlarının eğitim sisteminin kalitesini yükseltmek ve geleceğin kurucusu olan gençleri yetiştirmek olduğunu vurgulayan Bakan “Milli Eğitim Bakanı olarak da söz veriyorum, burada alınan kararların hepsini izleme değerlendirme raporlarımızı hepinizle paylaşacağız” sözlerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.