Gündem

Meclis’te Aşı Karşıtı Tasarısı Kabul Edildi!

Fransa’da tartışmalara neden olan korona aşı kartına ilişkin yasa tasarısı mecliste kabul edildi. Yasaya göre korona sağlık kartı aşı kartına dönüştürülürken sahte kart yapımına hapis cezası 5 yıla çıkartıldı. Dünya genelinde koronavirüs salgınında etkili olan Omicron varyantı ile vaka sayıları dünya genelinde artışa geçti. Bu artışlara rağmen aşı karşıtları da aşı kampanyalarına karşı direnmeye hala devam ediyor. Bu kapsamda ülke yönetimleri uygulamalarla aşı olmayanları sosyal hayattan izole edecek adımlar atmaya başladı.

AŞI KARTI TASARISI KABUL EDİLDİ 
Fransa da bu ülkelerden biri. Ülkede tartışmalara neden olan koronavirüs aşı kartına ilişkin yasa tasarısı mecliste onaylandı. Ulusal Mecliste yapılan oylamada tasarı 58’e karşı 150 “evet” oyuyla kabul edildi. 7 milletvekili ise kararsız kaldı. Düzenlemenin gelecek günlerde yürürlüğe girmesi beklenirken, muhalefet partilerinden 60 milletvekili, tasarıya karşı Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

KORONA SAĞLIK KARTI AŞI KARTI OLDU 
Korona sağlık kartını aşı kartına dönüştüren yeni düzenlemeye göre kafe, restoran, müze, tiyatro ve sinema salonları gibi belli mekanlara girişlerde ve tren ile yapılan yolculuklarda sadece aşıların tamamlandığını gösteren belge istenecek ve test artık geçerli olmayacak. Aşı kartının geçerli olabilmesi için hatırlatma dozu olarak adlandırılan üçüncü dozun yaptırılması gerekli olacak. Aşı kartı 16 yaş ve üzerindeki kişiler için uygulanacak.

SAHTE KARTIN CEZASI ARTIRILDI 
Tasarıya göre sahte aşı kartı yapanlara karşı verilen hapis cezası 5 yıla ve para cezası 75 bin avroya yükseltildi. Tasarı, 6 Ocak’ta Meclis’te yapılan ilk oylamada ve 14 Ocak gecesi Senato’da onaylanmıştı. Bu tasarıya ilişkin görüşmeler iki kez durdurulmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Kovid-19 aşısını yaptırmayanlara ilişkin açıklaması, Meclis’te tartışmalara neden olmuştu.

Macron, “Koronavirüs aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum. Bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullanmıştı.

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

10 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

11 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

12 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

13 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

14 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

15 saat ago