islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
ALTIN
2.246,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Meclis’te Aşı Karşıtı Tasarısı Kabul Edildi!

Meclis’te Aşı Karşıtı Tasarısı Kabul Edildi!
17 Ocak 2022 09:30
A+
A-

Fransa’da tartışmalara neden olan korona aşı kartına ilişkin yasa tasarısı mecliste kabul edildi. Yasaya göre korona sağlık kartı aşı kartına dönüştürülürken sahte kart yapımına hapis cezası 5 yıla çıkartıldı. Dünya genelinde koronavirüs salgınında etkili olan Omicron varyantı ile vaka sayıları dünya genelinde artışa geçti. Bu artışlara rağmen aşı karşıtları da aşı kampanyalarına karşı direnmeye hala devam ediyor. Bu kapsamda ülke yönetimleri uygulamalarla aşı olmayanları sosyal hayattan izole edecek adımlar atmaya başladı.

AŞI KARTI TASARISI KABUL EDİLDİ 
Fransa da bu ülkelerden biri. Ülkede tartışmalara neden olan koronavirüs aşı kartına ilişkin yasa tasarısı mecliste onaylandı. Ulusal Mecliste yapılan oylamada tasarı 58’e karşı 150 “evet” oyuyla kabul edildi. 7 milletvekili ise kararsız kaldı. Düzenlemenin gelecek günlerde yürürlüğe girmesi beklenirken, muhalefet partilerinden 60 milletvekili, tasarıya karşı Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

KORONA SAĞLIK KARTI AŞI KARTI OLDU 
Korona sağlık kartını aşı kartına dönüştüren yeni düzenlemeye göre kafe, restoran, müze, tiyatro ve sinema salonları gibi belli mekanlara girişlerde ve tren ile yapılan yolculuklarda sadece aşıların tamamlandığını gösteren belge istenecek ve test artık geçerli olmayacak. Aşı kartının geçerli olabilmesi için hatırlatma dozu olarak adlandırılan üçüncü dozun yaptırılması gerekli olacak. Aşı kartı 16 yaş ve üzerindeki kişiler için uygulanacak.

SAHTE KARTIN CEZASI ARTIRILDI 
Tasarıya göre sahte aşı kartı yapanlara karşı verilen hapis cezası 5 yıla ve para cezası 75 bin avroya yükseltildi. Tasarı, 6 Ocak’ta Meclis’te yapılan ilk oylamada ve 14 Ocak gecesi Senato’da onaylanmıştı. Bu tasarıya ilişkin görüşmeler iki kez durdurulmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Kovid-19 aşısını yaptırmayanlara ilişkin açıklaması, Meclis’te tartışmalara neden olmuştu.

Macron, “Koronavirüs aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum. Bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.