islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MESCID-I AKSA’NIN ONURLU NÖBETÇİSİ: BÜTÜN EVLATLARIMI VERİRİM KUDÜS’Ü VERMEM

MESCID-I AKSA’NIN ONURLU NÖBETÇİSİ: BÜTÜN EVLATLARIMI VERİRİM KUDÜS’Ü VERMEM
30 Kasım 2017 12:09
A+
A-

Hem babasını, hem de oğlunu şehit verdi. İşgalci İsrail ’in, Mescid-i Aksa’nın girişindeki tek odalı evi için yaptığı 3 milyon dolarlık teklifi reddetti. Meryem Necmi,’Kudüs benim vatanım. Kıyamete kadar bu kapıdayım’ diyerek her türlü baskıya rağmen direniyor.

Milli Gazeteye konuşan Meryem Necmi, 7 çocuk annesi. Hem babasını hem de bir oğlunu işgalci İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda şehit vermiş. Bir oğlu da halen İsrail zindanlarında hapis. Geride kalan 5 çocuğuyla birlikte, Mescidi Aksa’nın, Kumaşçılar Kapısı’nın girişindeki tek odalı evde hayata tutunmaya çalışıyor. Geçimini yetim merkezindeki çocuklara yemek hazırlayarak sağlayan Meryem Necmi, hikâyesini ve her türlü baskıya rağmen ortaya koyduğu onurlu direnişi anlattı.
Bir şehit kızı olduğunu ve bununla gurur duyduğunu vurgulayan Meryem Necmi;’Babam İsrail askerleriyle çıkan bir çatışmadan sonra tutuklandı. 100 yıl hapis cezasıyla yargılanırken, tutukluluğunun 17’nci ayında İsrail zindanlarında hayatını kaybetti. Hapishanede şehit düştü. Ama Cenab-ı Allah bir şehit kızı olmanın yanında, bana bir de şehit annesi olmayı nasip etti. İki yıl önce 2015 yılında, Mescid-i Aksa’da çıkan olaylarda da bir oğlumu şehit verdim. Bir oğlum da halen hapiste. Cenab-ı Allah bana hem şehit kızı hem de şehit annesi olmayı lütfetti. Bununla gurur duyuyorum’ dedi.

ADIM ADIM İŞGAL

İşgalci İsrail yönetimi, Meryem Necmi gibi Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin evlerini ellerinden almak ve Yahudi yerleşimcilere vermek için her türlü yönteme başvuruyor. Bunu bir devlet politikası haline getiren İsrail, bu yöntemle adım adım şehri Yahudileştirmeye çalışıyor.

BÜTÜN EVLATLARIMI VERİRİM AMA KUDÜS’Ü VERMEM

İşgalci İsrail’in şimdi de Mescid-i Aksa’nın girişindeki tek odalı evine göz diktiğini kaydeden Meryem Necmi, İsrail’in, evi almak için milyon dolarlık tekliflerde dâhil olmak üzere her türlü yola başvurduğunu söyledi. İsrail’in Mescid-i Aksa ve çevresini ele geçirmek için, baskı, yıldırma, tehdit, rüşvet dâhil her türlü yolu denediğini kaydeden Meryem Necmi;’Şu gördüğünüz tek oda bize ecdadımızdan miras. Yüzyıllardır buradayız. Burayı terk etmemiz için en son 3 milyon dolar ve istediğimiz ülkede vatandaşlık teklif ettiler. Onlara dedim ki, ‘3 milyon değil 300 milyon dolar da verseniz, kıyamete kadar buradayım. Kudüs benim vatanım. Bütün evlatlarımı veririm. Kendi canımı veririm. Kudüs’ü asla terk etmem.’

BİZ BURADA RİBAT GÖREVİ GÖRÜYORUZ

Duvara astığı şehit oğlunun resmine bakarak konuşmaya devam eden Meryem Necmi, Peygamber Efendimizin, hadis-i şeriflerde, ‘Mescid-i Aksa’yı, kıyamete kadar sürecek bir ribat (nöbet) ve cihat yurdu’ olarak tarif ettiğini hatırlatarak,’Biz burada ribat görevi görüyoruz. Mescid-i Aksa için nöbet tutuyoruz. Müslümanların hiçbir endişesi olmasın. Ne olursa olsun, hangi baskıyı yaparlarsa yapsınlar, hangi teklifle gelirse gelsinler bu nöbet yerini terk etmeyiz. Ama Müslümanlar da bizi burada yalnız bırakmasınlar. Ben burada Türkiye ’den gelen kardeşlerimi görünce çok mutlu oluyorum. Yalnız olmadığımızı anlıyorum’ dedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.