islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5059
EURO
34,9169
ALTIN
2.447,53
BIST
9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Peş Peşe Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Peş Peşe Uyarı!
26 Aralık 2022 11:02
A+
A-

Yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji, bugün için 18 kenti fırtına, sağanak ve kar yağışına karşı “sarı” ve “turuncu” kodla uyardı.

Yeni haftada kış iyiden iyiye etkisi hissettirecek. Birçok ilde sağanak, fırtına ve kar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yılın son haftasının ilk günü için 18 kenti “sarı” ve “turuncu” kodla uyardı.

18 KENTE UAYRI
Meteoroloji’nin haritasına göre Adana, Antalya, Kahramanmaraş, Karaman, Mersin ve Osmaniye’de şiddetli rüzgar bekleniyor.

Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya ve Şanlıurfa’da ise kuvvetli yağış görüleceği tahmin ediliyor. Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa, turuncu kod (hava durumu tehlikeli) ile uyarıldı.

Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak’ta da yoğun kar yağışı beklentisi var.

ANİ SELE DİKKAT
Yetkililer kuvvetli rüzgar ve yağışın meydana getirebileceği ağaç, direk devrilmesi, çatı uçması, abi sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

TURUNCU UYARI NEDİR
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

SARI UYARI NEDİR
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.