Meteorolojiden Kar ve Yağmur Uyarısı!

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmeye göre: Çok sayıda il için sarı uyarı yapıldı. Batı Karadeniz’in iç kesimleri,  Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği beklenmekte.

BUGÜN  ÜLKEMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son rapora göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi tahmin edilmekte.

Sıcaklıkların bugün batı bölgelerimizden itibaren artmaya başlaması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

ÇOK SAYIDA İL İÇİN SARI UYARI

Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Şırnak, Siirt, Bitlis, Malatya, Sivas, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli için sarı uyarı yapıldı.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don ile birlikte  sis ve pus olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Recent Posts

  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

59 dakika ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

2 saat ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

3 saat ago
  • Makale

Gazze Vicdanı Uyandırıyor Mu?

Vicdan, insanın sahip olduğu ve kendisini insan kılan yegâne özelliğidir. İnsanın yapıp ettiklerini tarafsız bir…

3 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze'de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi. Gazze'de, İsrail'in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan…

4 saat ago