islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Meteorolojiden Yeni Uyarı! 8 İlçe İçin Alarm

Meteorolojiden Yeni Uyarı! 8 İlçe İçin Alarm
24 Ocak 2022 09:05
A+
A-

Meteoroloji Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ile ilgili yeni uyarılarda bulundu. Kar yağışının ulaşımda büyük sorunlara neden olduğu İstanbul’da bazı ilçelerde ulaşımda aksamalar yaşanmakta. Kentin bazı ilçelerinde kar birikmesi nedeniyle ara sokaklara araç giriş ve çıkışı yapılamıyor. TEM Otoyolu, D-100 kara yolu ve ana arterlerde kara ulaşımı sorunsuz sağlanırken bazı deniz seferleri iptal edildi. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğün’den yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışlarının gelecek 3 gün boyunca İstanbul’u etkisi altına alıcağı tahmin edilmekte.

8 İLÇEYE TURUNCU ALARM

İstanbul’un 8 ilçesi için turuncu kodlu uyarısı yapıldı. İstanbul,’da Beykoz, Çatalca, Sarıyer, Şile, Arnavutköy, Çekmeköy, Eyüp ve Silivri ilçelerinde kar yağışı ve fırtınanın daha etkili olması tahmin edilmekte.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın Doğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Denizli, Muğla çevreleri ve Tekirdağ’ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği beklenmekte.

Osmaniye ile Hatay kıyılarında yağmur ve sağanak, Hatay’ın yüksek kesimleri ve Muğla’nın, Antalya’nın ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesiminde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların ; İstanbul’un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli ve Sakarya’nın kuzey kesimleri, Balıkesir ve Bursa’nın Marmara’ya bakan kıyı ilçeleri, Antalya’nın doğusunun iç ve yükseklerinde, Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği beklenmekte

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.