islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

METİN UCA’DAN TEHLİKELİ MESAJ

METİN UCA’DAN TEHLİKELİ MESAJ
9 Mart 2023 11:43
A+
A-

Yıllarını gazetecilik mesleğine veren Metin Uca Twitter hesabından, Kemal Kılıçdaroğlu’na güzellemeler yapacağım derken, Aleviliğini ön plana çıkarması, tepkilere neden oldu.

Metin Uca’nın mezhep güzellemesi yapması, birçok insan tarafından “halkın kutuplaşmasına yol açar” düşüncesiyle eleştirildi.

Metin Uca’nın Paylaştığı mesaj Şöyle:

Neden hala adayım Kılıçdaroğlu?9:

Alevi dürüstlüğü, Alevi birikimi, Alevi sevecenliği ve Alevi kimliği nedeniyle ülkenin özlediği normalleşmeye, dostluk ortamına sağlayacağı katkı için…

HABER YORUM

Her toplumun kendine göre Sosyolojik fay hatları vardır ve bunlar harekete geçirildiğinde toplumda deprem etkisi yaratan çalkantılar meydana gelir.

Özellikle size düşman olan ülkeler bu fay hatlarını harekete geçirmeye çalışarak, sizin içinizde dezenformasyona ve hatta kargaşalara sebebiyet vermek için fırsat kollarlar.

Ülke olarak, özellikle Cumhuriyet tarihiyle başlayan ve toplumumuzu ayrıştırmaya yönelik oluşturulan Kürt-Türk, Alevi-Sunni tartışmaları, toplumumuz için büyük fay hatlarıdır.

Bu sebeple fay hatlarını harekete geçirecek ve halkı kutuplaştıracak söylemlerden kaçınılması, her sağduyulu vatandaşımızın isteğidir.

Güzel ülkemizde ne Kürt vatandaşlarımızın Türk vatandaşlarımızla sorunu vardır ne de Alevi vatandaşlarımızın Sunni vatandaşlarımızla.  Yüzyıllarca bu ülkede, kardeşlik ruhu içinde bir ve beraber olmayı başarmışmış insanlarız.

Mesela Çanakkale cephesinde, mesela Kurtuluş savaşında hep birlikteydik ve kardeşlik ruhu içinde bu ülkeyi şehit kanlarıyla yoğurarak kurtardık.

Şimdi bizi ayrıştırmaya çalışanlara inat yine bir ve beraberiz.

Metin Uca’nın paylaştığı bu mesaj, Sayın Kılıçdaroğlu’na güzelleme yapacağım derken dozu aşmış bir mesajdır.

Özellikle seçim öncesi, yapılacak konuşmalara dikkat edilmeli halkı birleştirici, birlik ve beraberlik mesajları ağırlık kazanmalıdır. Siyasilerimiz de söylemleriyle halkımızı germeden, çıkıp  projelerini insanlara sunmalıdırlar.

Bize de yakışan budur diye düşünüyorum.

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER: Türk   Kürt   Alevi   Sunni

 

 

ETİKETLER: Manşet