islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Mevsimlik tarımda çocuk işçiliği

Mevsimlik tarımda çocuk işçiliği

AA – Ordu’da, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması” projesinin açılış etkinliği yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Ordu’ya gelen heyet, Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi’ndeki mevsimlik tarım işçilerinin yer aldığı alanı ziyaret etti.

Heyet, burada eğitim gören çocukların sınıflarını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Çalışma toplantısının da yapıldığı ziyarette, proje ortakları ve ilgili paydaş kurum temsilcileri ile projeye dair değerlendirme yapıldı, görüş ve öneriler ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan, AA muhabirine, proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanlarını oluşturduklarını belirterek, “Bu kapsamda söz konusu alanlarda çocukların başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm kamusal hizmetlere erişimi noktasında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Oluşturulan alanların tüm insani koşullarda ihtiyaca cevap verecek şekilde olduğunu aktaran Demircan, söz konusu alanların elektrik ve su ihtiyaçları da yine bakanlık tarafından karşılandığını söyledi.

Bu alanlarda ulusal ve uluslararası projelerin yürütüldüğünü ifade eden Demircan, böylece hem ailelerin hem de çocukların ihtiyacı olan eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetleri de sunduklarını dile getirdi.

Demircan, özellikle çocukları çok mutlu gördüklerini dile getirerek, bu tablonun kendilerini de çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

ILO Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay ise, projeyi uzun yıllardır geniş bir ekiple sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Mevsimlik tarımda en çok göç alan ve göç veren şehirler olan Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Mersin, Hatay, İzmir, Manisa, Ankara, Eskişehir, Konya, Malatya, Ordu, Bursa ve Düzce illerinde uygulanan proje kapsamında 12 bin çocuğa yerinde eğitim, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetlerinin sağlandığını kaydeden Kocabay, bu konuda tüm güçleriyle seferber olduklarını belirtti.

Etkinliğe proje ortakları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ILO yetkililerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının merkezi ve yerel temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.