Milli Eğitim 2: Yeni yollar

Bir öğrencinin dört yıl boyunca vasat bir öğretmenden öğrendiği bütün tarih bilgisini bir hafta sonunda özel olarak yapılmış gelişkin bir strateji oyunuyla daha da derinleşerek, ekonomiyle savaşların, teknolojiyle dinin, tarımla ahlakın, madencilikle diplomasinin arasındaki pek çok akademisyenin bile fark etmediği temel ilişkilerle öğretebilirsiniz.

Önceki yazımızda milli eğitimi içerik sorunu ve öğrenme yolları diye ayırdık. İçeriğin sadece tek boyutlu bir kalite meselesi olmadığını, bunun aynı zamanda bir tutarlılık ve Türkiye’nin stratejisinin benimsenmesi meselesi olduğunu vurguladık.

En az o kadar önemli olan bir mesele de Milli Eğitim’deki öğrenme kanalları, bilgi ve becerinin öğrencinin beynine hangi cadde ve sokaklardan geçerek aktarılması sorunudur.

Milli eğitim 18. Yüzyıl Aydınlanma Avrupa’sının eğitim ihtiyaç ve tekniklerini izlemektedir. Bunların arasında eldeki bütün insan gücünü, okul çocukları da dahil yazın hasadın toplanması için kullanmak vardır. Bu nedenle en verimli ve rahat zamanda, hava şartlarının en az engel koyduğu dönemde yaz tatili adlı bir duraklama konur ve insanlar bunun dinlenmek için olduğunu düşünür. Oyna eğitim kmür madenlerinde kazma sallayarak yapılmaz, dinlenmeye ihtiyaç yoktur, ayrıca oyun oynayarak, kamp kurarak, maceralı bir gezide de öğrenme yapılabilir.

Bir başka sorun çocukları en değerli zamanında, en hassas geçiş dönemlerinde, cinselliği keşfettikleri zamanlarda, 4×4 16 yıl sınıf adını verdiğimiz, sağlıksız, mantıksız, çirkin ortamlarda, kadın erkek dip dibe sıkıştırıp hapsetmemiz, ses çıkarmamalarını, tahtadaki mutsuz bir adamcağızdan çok daha çekici olan oyun, telefon mesaj ve karşı cinsle dikkatlerinin dağılmamasını emretmemizdir. Açıkçası 8, 12, 16 yıl düzenli olarak bir odaya hapsedilmiş bir tutsağın bir gün delirip öğretmenine saldırmaması insan fıtratının ne kadar ulvi, ne kadar eşref-i mahlukattan olduğunun bir kez daha ispatıdır.

Bir öğrencinin dört yıl boyunca vasat bir öğretmenden öğrendiği bütün tarih bilgisini bir hafta sonunda özel olarak yapılmış gelişkin bir strateji oyunuyla daha da derinleşerek, ekonomiyle savaşların, teknolojiyle dinin, tarımla ahlakın, madencilikle diplomasinin arasındaki pek çok akademisyenin bile fark etmediği temel ilişkilerle öğretebilirsiniz. 12 yıllık temel eğitimi 6 yıla rahatlıkla sıkıştırabilir, daha verimli öğretir ve kalan zamanda oyunlar, sporlar, kamplar, tatbikatlarla süpermenler üretebilirsiniz.

Her insan olağanüstüdür ve üst noktalara gelebilir. “Kapasitesi bu kadar bu aptalların” zihniyeti kast sisteminin, kölelik sistemlerinin kapasitesi düşük “enkaz devraldık” yöneticilerine dayattığı bir yalandır.

Sonraki yazılarda ileri teknolojiye dayalı yöntemlerle, rekabet avantajlı mezunlarla, 21. Yüzyıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın hafif ve üstün yapısını ele alalım inşaAllah

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

İstanbul’da 1 Mayıs Düzenlemeleri: Alternatif Güzergahlar Açıklandı

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kapsamlı trafik düzenlemeleri açıkladı. Kararlar, şehrin…

59 dakika ago
  • Gündem

DÜNYADA ŞERİATLA YÖNETİLEN TEK ÜLKE İSRAİL’DİR!

Dünyada  Şeriatla Yönetilen Tek  Ülke İsrail'dir.. Yeryüzünde dini yönetim, diğer adıyla şeriatla yönetilen tek devlet…

2 saat ago
  • Ekonomi

Bakanlık Düğmeye Bastı: Tavuk Etine İhracat Sınırlaması Getirildi!

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı aylık…

3 saat ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

4 saat ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

5 saat ago