islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5390
EURO
34,8298
ALTIN
2.430,02
BIST
9.717,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezini Başkan Erdoğan Açacak

Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezini Başkan Erdoğan Açacak
6 Ocak 2022 11:13
A+
A-

Milli Teknoloji Hamlesi ile hız kazanan Türk savunma sanayii tarihi bir güne tanık olacak. Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi, Türkiye’nin en büyük kompozit üretim binası, Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi gibi geleceğin ulusal teknolojileri için büyük öneme sahip merkezler bugün açılacak. Toplu açılış törenini Başkan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Özellikle Milli Muharip Uçak için oldukça önemli olan toplu açılış töreni Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Milli Muharip Uçak’ın merkezi 220 milyon fiyata mal oldu. 2300 kişinin istihdam edileceği binada yüksek güvenlik ve en gelişmiş teknolojiler bulunacak.

AÇILIŞI BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan MMU mühendislik merkezinin açılış törenine, sürecin her anını yakından izleyen Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve çok sayıda davetli katılacak.

Başkan Erdoğan’ın yapacağı açılış töreni yalnızca MMU’nun mühendislik binasıyla sınırlı olmayacak. Aynı zamanda yine Savunma Sanayii Başkanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını TUSAŞ’ın yanında 730 hektarlık alanda sürdüren Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesinde (HAB OSB) yapımında sona gelinen tesisler de aynı törenle hizmete açılacak.

HAB OSB’de faaliyete hazır durumdaki 16 fabrika ile yönetim binasının açılışı yapılacak.

MİLLİ MUHARİP UÇAK MERKEZİNİN MALİYETİ 220 MİLYON TL

Milli Muharip Uçak’ın merkezi 220 milyon liraya mal oldu. 2300 kişinin istihdam edileceği binada yüksek güvenlik ve en gelişmiş teknolojiler bulunacak. Mühendislerin dışarıya bağlı olmadan tüm etkinliklerini bina içerisinde gerçekleştirecekleri donanımlar yer alacak.

65 bin metrekare büyüklüğündeki kompleks içinde spor merkezi, yemekhane, otonom kütüphane de bulunacak.

DÜNYANIN 4. BÜYÜK KOMPOZİT ÜRETİM BİNASI DA HİZMETE AÇILIYOR

Yerli ve milli savunma sanayii noktasında oldukça önem taşıyan Kompozit Üretim Binası da hizmete açılıyor. 412 milyon TL maliyeti olan bu tesis, Türkiye’nin en büyük kompozit tesisi olmakla beraber  dünyanın tek çatı altında olan 4’üncü büyük kompozit tesisi olma özelliğine de sahip.

Kompozit Üretim Binası; ana üretim, boyahane binası ve yardımcı binalar olmak üzere 19 bloktan oluşuyor. Dünyadaki hava yapısalları kompozit pazarının yüzde 2’sini karşılayacak kapasitede olan bu tesiste 150 mühendis ve 850 teknisyen görevde bulunacak.

UZAY SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK MERKEZİNİN YAPIMINDA 390 GÜNDE SONA GELİNDİ

Uzay Sistemleri Mühendislik Merkezi de açılışı gerçekleştirilecek bir başka kritik yapı olarak öne çıkıyor. Yatırım maliyeti yaklaşık 31 milyon TL olan tesis 390 günde tamamlandı.

Uzay alanındaki tasarım faaliyetleri ve donanım üretimleri için kurulan merkezde açık ofisler, toplantı odaları, class 10 bin-class 100 bin temiz odaları, yemekhane, donanım ve yazılım laboratuvarları ve konferans salonu gibi alanlar bulunuyor.

Sistem, yazılım ve donanım tasarım, üretim, entegrasyon ve test laboratuvarlarını içeren Uzay Sistemleri Mühendislik Merkezi’nde toplam 718 kişi görev alacak.

DIŞA BAĞIMLILIĞIN TAMAMEN ORTADAN KALDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Başkan Erdoğan’ın açılışını yapacağı tesislerden biri de Fabrika Seviyesi Komponent Bakım Onarım Kontrol Merkezi. 53 milyon TL yatırım ile oluşturulan merkez 510 kişiyi alabilecek.

Bu merkezde minimum maliyetle işletimini sağlayacak idame konsepti oluşturmak amacıyla mühendislik faaliyetleri yürütülecek. Hava araçlarının işletiminde kullanılacak her türlü araç ve donanımın yüzde yüz milli olmasını sağlayacak tasarım/üretim süreçleri de buradan gerçekleştirilecek.

Dışa bağımlılığı bütünüyle ortadan kaldırmayı hedefleyen milli kabiliyetlerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla mühendislik çalışmaları da buradan koordine edilecek ve yüzde yüz yerli kabiliyetler meydana getirilecek.

ANKARA UZAY VE HAVACILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİİ BÖLGESİ FAALİYETE GİRİYOR

Türk savunma sanayinde adeta dönüm noktalarından biri olacak 6 Ocak 2022’de açılışı gerçekleştirilecek yerlerden biri de Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi (HAB).

Savunma sanayii alanında ilk kez bir ihtisas organize sanayii bölgesi olarak Kahramankazan’da kurulan bu tesis, TUSAŞ’ın hemen yanında 730 hektarlık bir alanda faaliyetlerine devam edecek.

HAB ile uzay ve havacılık alanlarında milli sanayiye destek vermek, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sinerji oluşturmak ve yüksek katma değerli ürünler üretip ihracatın artırılması amaçlanıyor.

Bu merkez oluşturulurken, Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmaları ile arsa tahsisleri de oluşturulmaya başlandı. Yapılaşmada eş zamanlı süreç izlendi. Bu kapsamda iki kısımda yapımı planlanan altyapı çalışmalarının birinci kısmında sona gelindi. İkinci kısım altyapı işinde ise yüzde 90 düzeylere ulaşıldı. Bu bölümün de bu senenin ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor.

Arsa tahsislerinde ise 152 sanayi parselinden 150’si tahsis edilmiş olup, hizmet destek parselleriyle beraber toplam parsel alanının yüzde 90’ı doldu. HAB’da sanayicilerin yatırım yapıp tamamladığı 18 tesis mevcut. Yatırımı süren tesis sayısı ise 57.

15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI OLACAK

Yoğun uğraşların ardından açılışa hazır olan 16 fabrika ile HAB OSB Yönetim Binasının da resmi açılışı yine 6 Ocak 2022 tarihinde olacak. Tamamı tamamlandığında 150’si sanayi kuruluşu olmak üzere 300 işletmeye ev sahipliğinde bulunacak HAB’ın tamamen etkinlik göstermeye başlamasıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Firmaların ARGE çalışmalarını yürüteceği TEKNOHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulum çalışmaları da HAB sınırları içerisindeki özel alanda devam ediyor. TEKNOHAB, çok sayıda ulusal ve uluslararası şirketi, önemli araştırma kurumlarını, teknoloji devlerini bölgeye çekerek, bölgedeki üniversitelerin, ilgili kurum ve kuruluşların da desteğini alarak, yeni ve ileri teknoloji üretimi ve geliştirilmesi amacıyla çok özel imkanlar sunacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.