islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
ALTIN
2.436,39
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Minsk Toplantılarının Bir Sonraki Durağı İstanbul

Minsk Toplantılarının Bir Sonraki Durağı İstanbul
21 Ocak 2022 10:33
A+
A-

Rusya ve Ukrayna arasında savaşa neden olabilecek krize çözüm arayışları devam ederken Minsk toplantılarının bir sonraki adresi İstanbul olacak. Diplomatik kaynaklar, “Toplantıya önceki katılımcılar kimlerse onlar katılacak, Rusya, Ukrayna, Donbas… Tarih belli değil ama sık sık toplanacaklar.” bilgisini paylaştı. Türkiye’nin politikası ise tansiyonu düşürüp diyaloğu artırmak.

Rusya ve Ukrayna krizine çözüm arayışları devam ederken, diplomatik kaynaklar Minsk toplantılarından bir sonraki toplantılarının İstanbul’da yapılacağını aktardı.

Kaynaklar, “Toplantıya önceki katılımcılar kimlerse onlar katılacak, Rusya, Ukrayna, Donbas… Tarih belli değil ama sık sık toplanacaklar.” ifadelerini kullandı.

SON MINSK TOPLANTISI 2019’DA DÜZENLENMİŞTİ

Türkiye’nin krize yönelik pozisyonu noktasında ise diplomatik kaynaklar, “Bu konuda tutumumuz belli. Tansiyonu düşürmek, çatışmayı önlemek, diyaloğu artırmak. Pozisyonumuz net.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantılar Minsk’te yapıldığı için adı Minsk toplantıları olarak anılan Ukrayna-Rusya-Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Üçlü Temas Grubu’nun son toplantısı Eylül 2019 tarihinde yapılmış, koronavirüs salgını dolayısıyla bir süre çevrim içi yapılan toplantılar, Belarus’un Rusya’ya yakın politikası nedeniyle Ukrayna’nın ülkeye temsilcilerini göndermeme kararı nedeniyle sürdürülememişti.

Türkiye bunun üzerine toplantıların Minsk yerine İstanbul’da yapılabileceği çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.