islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Mirat Haber’den: aşıda da milli irade olmalıdır

Mirat Haber’den: aşıda da milli irade olmalıdır
Mirat Haber Ajansı

Ülkemizde ve bütün dünyada Korona’ya karşı çeşitli ölçülerde koruma sağladığı belirtilen aşılama kampanyaları başlatılmıştır. İki farklı Çin aşısı ve Rus aşısı gelişmekte olan ülkelerde uygulanırken bunlardan çok farklı yeni bir teknoloji uygulayan Avrupa ve Amerika aşıları Batı ülkeleri ve İsrail’de tatbik edilmekte. 

Özellikle son dönemde gerek Sinovac aşısının başarı oranlarının Brezilya tarafından yarı yarıya ihtimal olarak gösterilmesi, aşı olduktan sonra bir ay boyunca ikinci kez aşı oluncaya kadar bir koruma sağlamaması, ikinci aşıdan sonra da aşının etkisinin birkaç ay içinde kaybedilebilmesi, aşı maddesi içinde domuz jelatini bulunması halkın endişelerine yol açtı. Buna karşın ülkelerin diyanet işleri fetva heyetlerinin yayınladıkları fetvalar ve ülkelerin devlet başkanları ve başbakanlarının aşı kampanyaların en ön sırada yer alan fotoğraflar vermeleri, bu endişeleri halk nezdinde azalttı.

Aşılama kampanyası öncelikle sağlık kesimi, ardından devlet memurları, ardından da halkın üzerinde uygulanacak. Gelişmeler başlarda bunun zorla olmayacağı yönündeyken, giderek bunun zorlamaya dönüşeceği endişeleri de belirmekte. Öncelikle kendinden geçen bazı jakoben tıp insanlarının halka üstten bakan sözleriyle başlayan bu zorlamaların resmen zorunlu değil ama mecburen yapılması gerekli hale getirilerek sürdürülmesi tehlikesi belirmekte.

Aşının gayrıresmi zorlamalarla yapılması insan haklarına aykırıdır. HES kodları kullanılarak, aşı olmayan devlet hizmetlerine baş vuramaz, aşı olmayan otobüse binemez, aşı olmayan yiyecek almak için mağazaya giremez denilerek, insanları zorla aşılamak doğru değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bütün toplu taşımada HES kodu işlenmiş kartların kullanılması zorunlu aşılamaya doğru ilerleyen bir yoldur. CHP belediyesinin bu adımı, tıpkı Komünist devletlerin Balkanlarda ve Orta Asya’da yaptığı başörtünü çıkarmazsan ekmek almak için fırına girmen yasak gibi, ya da 28 Şubattaki gibi bir zorlamadır. 

Eğer aşı %50.4, %78 veya %91 değil de %100 başarılı olsaydı, eğer sadece ikinci aşıdan sonra iki ay süreyle değil, tek aşıyla yaşam boyu koruma sağlasaydı, bu da kesin bilimsel olarak kanıtlanmış olsaydı, hiçbir yan etkisinin de bulunmadığı ortaya konsaydı belki aşı yaptırmamanın akla mantığa aykırı olduğu iddia edilebilirdi. Ancak o durumda bile insanların belirli ek tedbirler alması karşılığında aşı yaptırmama hakkı korunmalıdır.

Devletimizin halkı korumak için yaptığı çabaları bütünüyle destekliyor ve iftihar ediyoruz ancak insan haklarının korunması temelinde ve tepeden inmeci jakoben devlet kültürünün uygulanmaması şartıyla.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.