islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Mısır bir haftada 16 kişiyi idam etti

Mısır bir haftada 16 kişiyi idam etti
Mirat Haber Ajansı

Darbeci general Sisi denetimindeki Mısır’daki yetkililer bu hafta ceza davalarında hüküm giymiş ve ölüm cezasına çarptırılmış 16 kişiyi idam etti, bu da ülkedeki infaz sayısında önemli bir artış oldu. Yetkililer, yalnızca bu hafta Salı günü ülkenin kuzeyindeki İskenderiye kıyı kentindeki Burcülarab hapishanesinde 11 kişiyi idam etti. Cumartesi günü üçü kadın beş kişiyi daha idam ettiler. Normalde İçişleri Bakanlığı infazlarda bulunduğunu önceden ilan etmez ve infaz edilen mahkumların ailelerine ancak ölümlerinden sonra cenazeleri teslim alabilmeleri için bildirimde bulunuyor. Yetkililer, infaz edilen 16 kişiyi veya hüküm giydikleri ceza davalarının niteliğini belirtmeye gerek duymadı.

İki ayda 87 infaz

Geçen Aralık ayında, uluslararası insan hakları izleme örgütü Uluslararası Af Örgütü, Mısır’da korkunç bir infaz çılgınlığı olarak nitelendirdiği durumu eleştirdi. İnsan hakları kuruluşu Community for Justice, Mısırlı yetkililer tarafından 2020 yılının Ekim ve Aralık aylarının iki ayında gerçekleştirilen 87 infazı belgeledi ve bunu rekor bir rakam olarak nitelendirdi. İnfazların hemen hepsi dindar Müslümanlara karşı yapılmakta. Çoğu barışçıl bir birlik olan İhvan-ı Müslimin üyesi kurbanlar, uydurma cezalar ve sorunlu hukuki süreçlerden sonra infaz edilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.