Mısır’da tren raydan çıktı: 15 yaralı

Kahire’den hareket eden bir trenin dün gece Şarkiya Valiliği’nde raydan çıkmasının ardından Mısır’da bir tren kazası daha yaşandı ve 15 kişi yaralandı. Mısır’da yılda 12 bin kişi trafik kazasından ölüyor.

Mirat Haber Ajansı

Kahire’den seyahat eden bir trenin dün gece Şarkiya Valiliği’nde raydan çıkmasının ardından Mısır’da bir tren kazası daha yaşandı. Mısır sağlık bakanlığı 15 kişinin yaralandığını ve kimsenin hayatını kaybetmediğini açıkladı. İki trenin, muhtemelen bir arızanın ardından biri hareketsiz kaldıktan sonra çarpıştığı haberleri dolaştı, ancak demiryolu otoritesi başkanı, kazanın tekerleklerden birinin trenden düşmesinden sonra meydana geldiğini açıkladı. Mısır hükümeti ve demiryolu otoritesi, Mısır’da neden bu kadar çok yol ve trafik kazası olduğu sorusuna yanıt vermek için baskı altında.

Yılda 12 bin trafik cinayeti

26 Mart’ta Mısır’ın güneyindeki Sohag Valiliği’nde iki tren çarpıştı, 20 kişi öldü ve yüzlercesi yaralandı. Mısırlılar, ulaştırma bakanını istifaya çağırdı, ancak bunun yerine yetkililer, kaza sırasında esrar ve tramadol kullandıkları iddia edilen bir soruşturma sonrasında alt düzeyde çalışanları suçladılar. Devlet Başkanı darbeco general Sisi, acil reformlar için gerekli olan parayı harap olmuş yollarda harcamaktansa faizden kâr elde edebilmesi için bankaya yatırmayı tercih ettiğini kamuoyuna açıkladı. Bu haftanın başlarında, Yukarı Mısır’ın Assiut kentinde bir kamyonu sollayan bir otobüs çarpıştı, devrildi ve alevler içinde kaldı. O kaza da 20 kişiyi öldü ve üç kişiyi yaralandı. 2013-2019 yılları arasında 10.000’den fazla kişi tren kazalarında hayatını kaybederken, her yıl kabaca 12.000 Mısırlı trafik kazalarında ölüyor. Mısır demiryolları harap durumda ve restorasyon ihtiyacı içindeyken hız, kötü yollar ve kötü uygulanan trafik yasaları yollarda ölümlere yol açıyor. Sisi hükümeti konuyu önemsemiyor.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

21 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

21 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

22 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago