islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5468
EURO
34,8902
ALTIN
2.437,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Mısır’da tren raydan çıktı: 15 yaralı

Kahire’den hareket eden bir trenin dün gece Şarkiya Valiliği’nde raydan çıkmasının ardından Mısır’da bir tren kazası daha yaşandı ve 15 kişi yaralandı. Mısır’da yılda 12 bin kişi trafik kazasından ölüyor.

Mısır’da tren raydan çıktı: 15 yaralı

Kahire’den hareket eden bir trenin dün gece Şarkiya Valiliği’nde raydan çıkmasının ardından Mısır’da bir tren kazası daha yaşandı ve 15 kişi yaralandı. Mısır’da yılda 12 bin kişi trafik kazasından ölüyor.

Mirat Haber Ajansı

Kahire’den seyahat eden bir trenin dün gece Şarkiya Valiliği’nde raydan çıkmasının ardından Mısır’da bir tren kazası daha yaşandı. Mısır sağlık bakanlığı 15 kişinin yaralandığını ve kimsenin hayatını kaybetmediğini açıkladı. İki trenin, muhtemelen bir arızanın ardından biri hareketsiz kaldıktan sonra çarpıştığı haberleri dolaştı, ancak demiryolu otoritesi başkanı, kazanın tekerleklerden birinin trenden düşmesinden sonra meydana geldiğini açıkladı. Mısır hükümeti ve demiryolu otoritesi, Mısır’da neden bu kadar çok yol ve trafik kazası olduğu sorusuna yanıt vermek için baskı altında.

Yılda 12 bin trafik cinayeti

26 Mart’ta Mısır’ın güneyindeki Sohag Valiliği’nde iki tren çarpıştı, 20 kişi öldü ve yüzlercesi yaralandı. Mısırlılar, ulaştırma bakanını istifaya çağırdı, ancak bunun yerine yetkililer, kaza sırasında esrar ve tramadol kullandıkları iddia edilen bir soruşturma sonrasında alt düzeyde çalışanları suçladılar. Devlet Başkanı darbeco general Sisi, acil reformlar için gerekli olan parayı harap olmuş yollarda harcamaktansa faizden kâr elde edebilmesi için bankaya yatırmayı tercih ettiğini kamuoyuna açıkladı. Bu haftanın başlarında, Yukarı Mısır’ın Assiut kentinde bir kamyonu sollayan bir otobüs çarpıştı, devrildi ve alevler içinde kaldı. O kaza da 20 kişiyi öldü ve üç kişiyi yaralandı. 2013-2019 yılları arasında 10.000’den fazla kişi tren kazalarında hayatını kaybederken, her yıl kabaca 12.000 Mısırlı trafik kazalarında ölüyor. Mısır demiryolları harap durumda ve restorasyon ihtiyacı içindeyken hız, kötü yollar ve kötü uygulanan trafik yasaları yollarda ölümlere yol açıyor. Sisi hükümeti konuyu önemsemiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.