islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Mısırlı Eski Milletvekilleri Yunan Anlaşmasını Eleştirdi

Mısırlı Eski Milletvekilleri Yunan Anlaşmasını Eleştirdi

Mirat Haber Ajansı

Bazı eski Mısırlı parlamento üyeleri ve muhalefet partisi üyeleri, ülkenin Yunanistan ile geçen hafta imzalanan deniz sınırı anlaşmasını eleştiren resmi bir mektup imzaladılar. Anlaşmanın, iktidardaki rejimin Mısır’ın ulusal çıkarları pahasına hayatta kalmasını ve devamlılığını garanti eden uluslararası sponsorlarını desteklediğini ve Mısır halkına yardım etmediğini vurguladılar. Yunanistan ile deniz sınırının sınır anlaşmasıyla Mısır’ın ekonomik sularının normal alanlarını ve yüz milyarlarca dolarlık doğal kaynağı teptiğini söylüyorlar. Aynı zamanda bu, Mısır devletinin gelecekteki fırsatların ortadan kaldırılması anlamına da geliyor.

Eski parlamenterler Sisi’nin darbe rejiminin dış politikalarının, ülkenin uluslararası anlaşmalarla tesis edilen tarihi haklarına aykırı olduğu için Mısır ulusal güvenliğine zarar verdiğini söylüyorlar. Örnek olarak, Aralık 2013’te imzalanan Kıbrıs’la deniz sınırı anlaşması, Mart 2015’te Büyük Etiyopya Rönesans Barajı’nın inşasının kabulü, Mısır’ın iki adası Tiran ve Sanafir’in Nisan 2016’da terk edilmesi ve son olarak, 6 Ağustos 2020’de Yunanistan ile deniz sınırının çizilmesi. Yetkililer, tüm bu anlaşmaların aslında Mısır’ın haklarını zedelediğini geçersiz ve hükümsüz bulduklarını ve yukarıda belirtilen anlaşmaların her birinin geçersiz olduğunu yazdılar. Yurt dışından kaleme alınan mektupta Sisi rejiminin Mısır devletinin geleceğine yönelik politikalarının yıkıcı hasarlarına karşı uyarıda bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.