islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,8201
EURO
55,9980
ALTIN
6.780,53
BIST
13.337,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
23°C
İstanbul
23°C
Yağmurlu
Çarşamba Yağmurlu
16°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Heyetiyle Görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Heyetiyle Görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Heyetiyle İstanbul’da Bir Araya Geldi

Milli İstihrat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da Hamas Siyasi Büro Başkanı Halil el-Hayye ve beraberindeki heyetle kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Gazze Barış Planı ve İkinci Aşama Süreci

Görüşmenin ana gündem maddesini, Gazze Barış Planı’nın ikinci aşamasına geçiş için hazırlanan yol haritası oluşturdu. Toplantıda Hamas heyetinin bu yol haritasına olumlu yaklaşım sergilediğinin altı çizildi. Taraflar, bölgede kalıcı barışın sağlanması ve insani durumun iyileştirilmesi adına atılacak adımları değerlendirdi.

İsrail’in Artan Saldırıları ve Endişeler

Zirvede, İsrail’in barış yol haritasına yapıcı bir yanıt vermek yerine Gazze’ye yönelik saldırılarını artırmasından duyulan derin endişe açık bir şekilde dile getirildi. İsrail’in saldırganlığının derhal durdurulması için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca İsrail’in Gazze’deki operasyonlarının yanı sıra Batı Şeria ve Kudüs’te de Filistin halkının haklarını ihlal etmeye devam ettiği; bölgedeki yeni illegal yerleşim faaliyetleri ile artan yerleşimci şiddetinin tehlikeli boyutuna dikkat çekildi.

Türkiye’nin Arabuluculuk Rolü ve Teşekkür

Türkiye’nin hem siyasi müzakere süreçlerinde hem de insani yardımların ulaştırılmasında Gazze halkının yanında olmaya devam edeceği yinelendi. Görüşmede ayrıca Türkiye, Katar ve Mısır’ın bölgede barışı tesis etmek için yürüttüğü ortak çabaların önemine vurgu yapıldı.

Hamas heyeti, Türkiye’nin Gazze’de barışın sağlanması, katliamların son bulması ve insani yardımların artırılması hususunda gösterdiği kararlı çaba ve garantörlük rolü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.